NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De Crăciun, să fim mai buni! Locuitorii din Corlăteni au organizat un târg caritabil

De Crăciun trebuie să fim mai buni și mai săritori la nevoie. La asta s-au gândit locuitorii din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, care au organizat un târg caritabil pentru cei mai triști ca noi. Veniturile obținute vor aduce sărbătoare în casele câtorva familii din localitate.

„Veți întâlni peste 20 de producători locali, cu produse autohtone, bucate tradiționale, produse hand-made, realizate din suflet pentru suflet”, a declarat Cristina Ciobanu, organizatoare, reprezentanta asociației „Băștinașii”, Corlăteni.

„Noi am venit cu bucate tradiționale de la nord. Avem „Babă neagră” și „Babă albă”, avem croasanți și plăcinte cu brânză, vișini, cartofi și varză.”

„Sunt lucruri pe care le fac manual. Îmi place să fac asta de mic copil. Cos și haine. Este un lucru care îmi place foarte mult. Depun efort pentru a face ceva pe placul oamenilor”, au spus producătorii care au participat la târg.

Târgul de Crăciun din Corlăteni a fost organizat pentru prima oară, iar localnicii abia așteaptă următoarea ediție.

„S-a organizat un târg foarte frumos pentru satul Corlăteni. Vrem să aibă loc mai des. Am cumpărat un kilogram de cătină care este împotriva răcelii și niște clementine.”

„Am cumpărat cătină, fetițele și-au cumpărat săpunuri naturale, ceva de băut, ceva de mâncat, ceva de băut, ceai, izvar”, au spus sătenii.

Evenimentul a avut loc în incinta Casei de Cultură. Artiști locali și din Bălți au venit să încingă atmosfera.

„Nu am venit singură. Pentru că sunt băștinașă din Corlăteni am venit cu ansamblul pe care îl conduc – „Crenguța de brad” al Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți cu un repertoriu ales”, a menționat Tatiana Timuș, interpretă.

„Toate bunurile acumulate vor fi repartizate persoanelor nevoiașe. Vrem să-i facem fericiți pe cei mai triști ca noi”, a conchis, Veaceslav Bold, primarul satului Corlăteni.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"