NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „De dragul” lui Petic, poliția a înscenat un viol

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a publicat marți, 5 octombrie, secvențe video despre care reprezentanții SIS susțin că au fost surprinse în momentul înscenării pretinsului viol de care a fost acuzat Gheorghe Petic, scrie zdg.md.

Potrivit SIS, în imagini se observă cum foștii angajați ai Direcției 5 a INI al IGP al MAI, reținuți marți 5 octombrie, ar fi discutat cu o femeie despre denunțul fals pe care aceasta urma să-l facă împotriva lui Petic. Tot în imagini se vede cum cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne au discutat căile de retragere, dar și garanțiile pe care i le-au propus acesteia.

„Din imagini rezultă că scenariul realizat implica utilizarea unor substanțe farmacologice în vederea surprinderii victimei schemei ilicite la „locul faptei”. Ulterior, persoana racolată a făcut un denunț fals, cu bună știință despre săvârșirea unei infracțiuni de viol, care este o infracțiune gravă, solicitând să fie recunoscută în calitate de parte vătămată, dând în această calitate declarații mincinoase referitor la circumstanțele „violului”, menționează SIS.

*Vă avertizăm că urmează imagini care pot afecta emoțional. Secvențele video conțin limbaj licențios.Șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne au fost reținuți marți, 5 octombrie. Aceștia sunt bănuiți de fabricarea dosarului în care fostul angajat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic a fost acuzat de viol.

Sursele ZdG din cadrul organelor de drept ne-au comunicat că cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne, reținuți astăzi de procurori în urma perchezițiilor efectuate în „Dosarul Direcției 5”, au activat anterior în cadrul Direcției 5, iar acum sunt bănuiți de fabricarea dosarului în care, în anul 2018, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol.

Gheorghe Petic s-a făcut remarcat prin declarații dure referitoare la contrabandă în care ar fi fost implicați apropiați ai fostei guvernări, inclusiv factori de decizie din Poliția de Frontieră.

Ulterior, fiind liderul organizației teritoriale a Platformei DA, fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost reținut, la 12 octombrie 2018, după ce la Numărul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni care a cerut ajutor și intervenția poliției.

Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Ulterior, la 20 martie 2019, Gheorghe Petic a fost condamnat de prima instanță la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol.

În tot acest răstimp, de la reținerea sa, Petic a negat acuzațiile care i se aduc, menționând că i-a fost intentat un dosar politic.

După nouă luni de arest, la 19 iulie 2019, completul de judecată de la CA Chișinău a decis rejudecarea dosarului lui Petic în prima instanță, eliberându-l din arest pe fostul polițist de frontieră.

La 26 iulie 2019, în baza unui decret semnat de Andrei Năstase, ministrul de Interne din acea perioadă, Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a fost desfiinţată.

Potrivit lui Năstase, această direcție a fost fondată cu încălcări ale legii și reprezenta o „poliție politică”, fiind instrumentul de urmărire, interceptare și filare a celor care îndrăzneau să se opună fostei guvernări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata