NordNews
Avem ce spune

VIDEO| De la Chicu cetire: Republica Moldova va putea exporta grâu și anul acesta

Prim-ministrul tehnocrat Ion Chicu îl copiază în acțiuni pe președintele Igor Dodon. Șeful guvernului a mers pe furiș la Glodeni, fără a informa reprezentații presei locale despre vizita sa în teritoriu. Întrebat de jurnaliștii Nordnews despre prețurile la grâu în acest an, șeful executivului a declarat ferm că situația este sub control. Ion Chicu a adăugat că Republica Moldova va avea grâu și pentru export, asta deși, agricultorii se plâng că recolta este foarte scăzută în acest an.

Eu nu cred că noi putem vorbi despre exploadarea prețurilor. Noi am avut unele temeri că ar fi posibil să crească masiv prețurile în luna aprilie, când a fost secetă. Acum, când avem deja roada nouă, chiar dacă ea nu este aceea pe care ne-am dorit-o cu toții, securitatea alimentară a țării este asigurată. Avem potențial chiar și de export a grâului. Anul acesta avem suficient grâu și nu este motiv ca să crească prețurile.

Cât despre prețurile exagerate la unele produse alimentare în perioada pandemiei de Covid, Ion Chicu a declarat că nu poate reglementa costul la toate produsele pentru că asta ar însemna să revenim la comunism.

Este o categorie de mărfuri care au o importanță socială la care este limitat adaosul comercial. În această listă Guvernul a introdus și măștile sanitare dar și mănușile de protecție. Dacă noi vrem să revenim la comunism, atunci când prețul produsului era printat pe produs, mă tem că asta deja nu va mai fi economie de piață. Sunt și încălcări, în asemenea cazuri se penalizează, dar atâta timp cât vrem să avem economie de piață nu putem vorbi despre reglementarea o sută de procente a prețurilor.

Astăzi, Ion Chicu a efectuat o vizită similară de lucru  în municipiul Bălți și Drochia.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"