NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De la online direct în sala de pretestări. Elevii unui liceu din Bălți vor face ore în curte și chiar în parc

De la online direct în sala de pretestări. După aproape două luni de învățământ la distanță, elevii din Bălți au revenit astăzi la ore. Pe lângă bucuria de a se revedea cu colegii, absolvenții clasei a XII-a au avut parte și de prima simulare a examenului de Bacalaureat la limba și literatura română.

„Revenirea la școală ne permite o comunicare didactică mai eficientă. Revederea a fost foarte dulce, mi-a fost dor de toți colegii, acest impact emoțional a fost deosebit de puternic pentru mine.”

„Este diferit să revii la școală după atâta timp cât ai stat în fața micilor ecrane. A fost un moment foarte frumos când ne-am revăzut cu toții, ne-am dus dorul unul altuia”, au spus elevii. 

În Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți,  regulile anti-covid sunt respectate cu strictețe. Administrația a decis că cei aproape 2 000 de elevi vor promova orele în curtea instituției, pe terenul sportiv și chiar în parcul „Andrieș”.

„Unii o să iasă din sala de clasă, o să facă ore în curtea liceului, pe terenul sportiv al liceului. Este o monitorizare strictă a respectării regulilor de igeinizare, dezinfectare a spațiilor a suprafețelor. Diriginții de clasă sunt responsabili ca la pauze să fie în clase, este un orar de aerisire a sălilor de clase. Am accesat șapte intrări în instituție, astfel ca să fluidizăm traficul și mmișcarea elevilor”, a spus directorul L.T. „Mihai Eminescu”.

Profesorii spun că elevii sunt energici și dornici de carte.

„Se simte dorința copiilor de a se revedea, de a comunica între ei fără ecranul calculatorului sau al telefonului. Dinamismul despre care vorbeam, se concretizează în disctuții, întrebări, răspunsuri, ei se străduie să nu se apropie prea mult unul de altul, să păstreze distanța fizică, evident că și-ar dori să se îmbrățișeze, dar mai așteptăm puțin”, a declarat Ina Dumitraș, director-adjunct.

Iar la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, elevii claselor absolvente au revenit la ore imediat după vacanța de Paști. Din cauza că blocul central se află în reparație, restul elevilor vor studia online până la sfârșitul anului.

„În acest bloc petrecem orele cu clasele absolvente, a 9-a și a 12-a ți clasele a 4-a atunci când au loc testările naționale. Clasele a 9-a și a 12-a sunt cu prezență fizică, ceilalți sunt încă în studiu online, pentru că altfel nu ne permite situația”, a spus Angela Murzac, directorul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”

Amintim că ieri, autoritățile din Bălți au anunțat că renunță la învățământul online. În prezent, din cei aproape 14.500 de elevi din oraș, șapte sunt infectați cu Covid-19, dar și trei profesori.

 

 

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"