NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De la PAS pentru medicii din prima linie. Maia Sandu a donat un concentrator de oxigen Spitalului din Sîngerei

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a mai donat unui spital din nordul republicii un aparat de respirație artificială. Astăzi, medicii Spitalului Raional Sîngerei au fost vizitați de lidera PAS, Maia Sandu și deputata Doina Gherman, care au venit  cu darul necesar în lupta cu noul coronavirus.   

Astăzi am reușit să ajungem și la spitatul din Sîngerei. Am adus aici un aparat de oxigen. Am discutat cu medicii. Ne-am bucurat să-i vedem sănătoși, chiar dacă unii din ei sunt acasă și se recuperează după ce au fost infectați cu Covid-19.

Administrația spitalului susține că, personalul medical cu greu face față pandemiei. Totodată, instituția mai are nevoie de echipamente medicale, pentru că are în dotare doar un singur concentrator de oxigen mobil.

Sunt extenuați toți. Au trei luni de zile de când lucrează în continuu, dar aste este. Avem un colectiv foarte bun și cred că vom face față pandemiei, dar ar fi bine să avem și un suport din exterior și aici mă refer la susținerea întregei societăți. Ar fi necesare încă generatoare de oxigen dar și monitoare pentru supravegherea pacienților.

Tot personalul medical este absolut echipat cu viziere, mănuși. Avem de toate. Principala problemă nu este lucrul fizic, ci supraoboseala și efortul psihic depus de noi deoarece suntem zi de zi la spital. Cât mai putem mergem înainte, dar e greu.

În cadrul vizitei sale la Sîngerei, Maia Sandu s-a întâlnit și cu  mai mulți aleși locali, dar și cu reprezentații mediului de afaceri. Aceștia au discutat despre situația politică din țară, dar și despre situația social-economică a orașului.

Primarii își doresc condiții pentru ca să dezvolte orașele. În primul rând își doresc o atitudine corectă din partea administrației publice centrale dar și o alocare transparentă și corectă a fondurilor. Sunt multe probleme care trebuie rezolvate. Primarii și oamenii vor să le rezolve, dar au nevoie de condiții elementare ca să poată să-și facă munca bine.

Primarul orașului Sîngerei  s-a plâns liderei PAS că reprezentanții Comisiei pentru Situații Excepționale în Republica Moldova, gestionează defectuos criza pandemică.

Este regretabil cum s-a gestionat pandemia și este necesar de un suflu nou, de un președinte nou a Comisiei pentru Situații Excepționale. Este nevoei de un profesionist din domeniu, de un medic specialist epidemiolog care să vină cu propuneri seriose și promte la nivel de țară.

În prezent la spitalul Raional Sângerei sunt internați 42 de pacienți incectați cu noul corona virus.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata