VIDEO | De la pasiune la afacere. Cu fonduri europene o tânără din orașul Lipcani, raionul Briceni și-a deschis un atelier de croitorie

Cu bani europeni, și-a transformat pasiunea pentru croitorie într-o afacere. Este povestea Nataliei Bobuțac din orașul Lipcani, raionul Briceni. Potrivit femeii, acesta este primul atelier din localitate, iar articolele vestimentare confecționate aici, cu marca comercială „Lipo”, vor fi de găsit atât pe rafturile magazinelor din țară, cât și în cele din Uniunea Europeană. 

Pasiunea pentru croitorie a venit din necesitatea de a crea haine pentru cei trei copii ai săi. Potrivit ei, în Lipcani, un oraș de aproape 5 mii de locuitori, nu există un atelier de croitorie.

„Am început a activa acasă, a crea vestimentație pentru grădiniță, pentru școlă, dintr-un hobby și necesitate s-a transformat într-o meserie”, spune Natalia Bobuțac.

Într-o bună zi, femeii i-a venit ideea de a-și transforma pasiunea în afacere, reeșind din necesitățile pieței. Astfel, ea aplicat la programul pilot „Femeie în afacere”, lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și finanțat de Uniunea Europeană.

„Am participat la programul pilot, „Femeia în afacere” și am câștigat un grand nerembursabil pentru a-mi deschide o afacere. Această Organizație pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii mi-a oferit suma de 160 de mii de lei, pentru a-mi procura utilajul necesar și a mi desfășura afacerea, pentru a-mi realiza visul”, a spus antreprenoarea.

Iar până afacerea va fi pusă bine pe roate, în atelierul Nataliei se desfășoară ore de stagiere pentru câteva studente de la Colegiul Pedagogic „Gheorghe Asachi” din Lipcani.

„ Noi coasem o fustă, eu personal fac surfilatul. Eu cos o linie ca fusta să fie dreaptă și frumoasă. Mie îmi place să fac practică aici”.

„Sunt foarte bucuroasă că facem practică aici la doamna Natalia pentru că se află în orașul unde este și Colegiul și nu necesită cheltuieli superioare ca noi să plecăm la Briceni sau undeva mai departe”.

„Acum facem costumație pentru anul nou și asta este o fustă cu salopetă. Am învățat foarte mult de la doamna Natalia, ne-a explicat ce și cum”, ne-au spus stagiarele.

În viitorul apropiat, la atelierul Nataliei urmează să fie angajate 10 persoane.

leave a reply