NordNews
Avem ce spune

VIDEO| De la vot – la scăldat. Unii cetățeni nu au ținut drumul spre secțiile de votare

Chiar dacă este o zi decisivă pentru Republica Moldova, mai mulți cetățeni nu au ținut drumul spre secțiile de votare, dar au mers pe plajele din nordul țării. Sute de oameni s-au bălăcit în râul Prut, s-au bronzat, s-au scăldat și au copt frigărui pe plajele din Costești.

Dezamăgiți de situația din țară, mai mulți oameni au spus că nu văd rostul de a merge la vot.

„Nu, pentru că nu va face nimeni dreptate. Ei toți sunt acolo pentru bani, iar eu nu am încredere în nimeni.”

„O să mergem, dar mâine. Pe cine să votezi? Nu mai am încredere în nimeni. Nu mai am încredere în politicieni, nu a făcut nimeni nimic pentru noi. Ce au făcut ei pentru noi?”

„Bătaie de joc de oameni, dar ce să facem, trăim cum putem. O măsuță, cât de cât. Chiar nu ne ducem, pentru că își bat joc de noi.”

Totuși, unii alegători, nu au mers la distracții până nu și-au exercitat dreptul la vot.

Dumneavoastră știți că noi deja am votat, pentru ca să venim aici. Dumneavoastră vedeți, domnul mi-a spus în limba rusă „ Добрый день”, iar eu i-am răspuns „Bună ziua”, pentru acest lucru am votat.”

„Sigur, deja am fost. Și pentru ce ați votat? Pentru democrație, pentru o țară frumoasă, pentru prosperitate și ca să creștem frumos la noi în țară.”

„Am fost deja. Pentru ce ați votat? În primul rând pentru un viitor frumos. Cel puțin, sper să fie ceva mai frumos decât până acum.”

Unii oameni de pe plajă susțin că, după chef, vor merge și la votare.

„Până când nu, dar neapărat vom merge seara. Pentru ce veți vota? Pentru o viață mai bună, pentru ca copiii noștri să nu plece nicăieri, dar să rămână aici.”

„Desigur, seara după odihnă vom merge numaidecât. Pentru ce veți vota? Pentru ca să fie ordine în țara noastră.”

„Eu încă nu am votat, dar voi merge. Numaidecât, ne vom scălda, după, ne vom aduce în ordine și vom merge la vot.”

Omenii spun că sunt sătui de politicieni incompetenți și cred că vectorul european este ultima șansă pentru Republica Moldova.

„Am vorbit cu mulți cetățeni, pentru că eu sunt din Fălești. Toți spun că mai sperăm încă de această dată. Dar dacă nici de această dată nu ar fi cu dorește republica nostră, dacă nu mai învingem și de această dată, numai știu unde o să ajungem.”

„Muncind în UE, am văzut cum sunt dezvoltate țările de acolo și credem că va fi mai bine cu Uniunea Europeană.

„Îmi pare că numai cu UE. Numai așa eu mă gândesc că vom trăi mai bine. Vedem cu trăiesc celelalte țări și ne-am dori și noi, măcar cât de cât să ne apropiem de ei.”

Astăzi, peste trei milioane de moldoveni au fost așteptați la urnele de vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"