NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De mâine, Bălțiul ar putea rămâne fără apă și canalizare: „Este o catastrofă ecologică!”

De mâine, 9 noiembrie, municipiul Bălți riscă să rămână fără apă și canalizare. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolai Grigorișin. 

„Vor fi deconectări în Bălți din cauza că „Aqua NordSoroca nu-și poate plăti datoriile pentru consumul de energie electrică. Adică, „Aqua NordSoroca și „FEE-Nord” au neînțelegeri, iar Bălțiul, care nu este dator cu niciun bănuț, va fi deconectat de la apeduct. Noi ne-am adresat la „Apă Canal Bălți, „Glorin Inginering”, „Direcția Troleibuze”, am creat o comisie pentru situații excepționale. Reprezentanții Cancelariei de Stat nu știu de ce s-au obținut, deși ar trebui să controleze situația”, a declarat primarul.

„Am anunțat comisia pentru situații excepționale din Chișinău, în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița. Am anunțat despre o pregătire sporită la aceste întreprinderi și că există pericol de deconectare. Pe 4 noiembrie, Cancelaria de Stat ne transmit o scrisoare în care ne îndeamnă la discuții. Despre ce să vorbim când deja am fost anunțați despre deconectare? Ieri ne-am adresat din nou. Dacă „FEE-Nord” deconectează „Aqua Nord” Soroca de la energia electrică, unica sură de apă pentru municipiul Bălți, rămânem fără apă și sistemul de canalizare cedează în maxim 24 de ore. „FEE-Nord” și „Aqua Nord” Soroca, conștient vor să izolează municipiul Bălți. Poate au interese politice. 120 de mii de locuitori nu trebuie să sufere din cauza a doi agenți economici. Vom examina legalitatea acestor acțiuni”, a adăugat Nicolai Grigorișin.

 

3 Comentarii
  1. […] Город Бельцы рискует остаться без воды и канализации со среды, 9 ноября, поскольку компания «Aqua Nord», предоставляющая услуги водоснабжения через водовод Сороки-Бельцы, не может оплатить свои долги за электроэнергию перед FEE-Nord. Об этом сообщил примар Бельц Николай Григоришин, NordNews. […]

  2. Вася spune

    Ați întors curul Rusiei și acum pupați în cur UE și SUA. Nu vedeți ce s-a ales de Românica sub „sceptrul” UE și al partenerului strategic? Sunteți la fel de proști ca noi, românii. Spor la înghețat fără căldură și apă caldă! URSS-ul ne-a adus in secolul XX și Moldova și pe Românica. Acum … înapoi la buda din curte. Слава Украине!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"