NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De mâine, Militarii Armatei Naționale vor patrula pe străzile municipiilor, orașelor și centrelor raionale din R. Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale, întrunită în această seară, a luat o măsură extrem de dură pentru a opri răspândirea coronavirusului pe teritoriul R. Moldova. Cetățenii din municipii, orașe și centre raionale nu vor mai avea voie să iasă din case, fără motiv, începând cu 25 martie curent. Pentru respectarea acestei decizii vor fi implicați și militarii Armatei Naționale, care împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne vor patrula locurile publice, scrie ziarulnational.md

Potrivit premierului Ion Chicu, în această seară, în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale, au fost aprobate peste 40 de măsuri suplimentare la cele aprobate anterior, după ce a fost instituită starea de urgență în R. Moldova.

„Una dintre cele mai importante decizii se referă la limitarea accesului cetățenilor în locurile publice, parcuri, terenuri de joacă etc. Acestă măsură se referă la municipii, orașe și centre raionale și intră în vigoare începând cu 25 marie. Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului”, a precizat premierul.

De menționat că în această dimineață Igor Dodon spunea că armata va fi implicată doar dacă se va înrăutăți situația.

„Am menționat faptul că forțele Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova fac față sarcinilor ce le sunt impuse, constatând, totodată, și pregătirea subdiviziunilor Armatei Naționale, în caz de înrăutățire a situației”, a spus Dodon.

Amintim că în ultimele 24 de ore laboratorul ANSP a confirmat încă 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19, dintre care 11 cu transmitere locală și patru de import. În total, în R. Moldova sunt înregistrate 109 cazuride infecție cu noul coronavirus, patru dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata