NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De Ziua Independenței au întins un tricolor imens pe podul de la Vadul lui Vodă

Membrii Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa au unit simbolic cele două maluri ale Nistrului cu o pânză tricolor de 10 metri.  Evenimentul a fost organizat pe podul de peste Nistru de la Vadul lui Vodă, în semn de solidaritate cu cetățenii din raioanele de est ale țării, cu ocazia celebrării independenței Republicii Moldova.

 

Și mai ales, trebuie să ne asumăm că suntem obligați să construim o țară puternică, nu pentru ambiții personale, nu pentru jocuri geopolitice, ci pentru a fi capabili să păzim viața, libertatea și demnitatea fiecărui cetățean, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, indiferent de care parte a Nistrului trăiește. Din acest motiv, astăzi unim simbolic cele două maluri ale Nistrului cu o pânză tricoloră și cu un mesaj de speranță si de solidaritate cu concetățenii noștri din raioanele de est. Voi nu sunteți singuri și noi nu vă vom abandona!”, a declarat Arina Spătaru, președinta ALDE.

Liderii ALDE au lansat pe apa Nistrului o jerbă de flori în semn de omagiu, întru comemorarea eroilor care și-au pierdut viața în lupta pentru suveranitate și independență din timpul Războiului de pe Nistru.

„Astăzi lansăm această jerbă de flori vii întru pomenirea celor căzuți pe câmpurile de luptă și pentru marea și dornica speranță de a uni aceste două maluri pentru a deveni un stat integru, un stat sănătos și un stat liber, prosper – Republica Moldova”, a adăugat Arina Spătaru.

Tot astăzi, ALDE a depus flori la Monumentul eroilor căzuți pentru  integritatea și suveranitatea Republicii Moldova din comuna Coșnița, raionul Dubăsari.

Satul Coșnița e una dintre localitățile din stânga Nistrului unde s-au dus cele mai violente lupte pentru apărarea integrității teritoriale a Republicii Moldova.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"