NordNews
Avem ce spune

VIDEO | De ziua Limbii Române, Ambasadorul SUA a felicitat moldovenii printr-o poezie

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA), în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon, a felicitat în limba română cetățenii țării noastre de Ziua Limbii Noastre. Oficialul american a recitat poezia ,,În limba ta”, scrisă de renumitul poet basarabean, Grigore Vieru. 

,,Felicitări, Moldova, cu ocazia sărbătorii ,,Limba Noastră”. Sunt onorat să mă alătur vouă în celebrarea limbii și culturii Republicii Moldova prin recitarea unei poezii a renumitului poet moldovean, Grigore Vieru”, a scris Ambasadorul SUA pe rețelele de socializare.

„Trăiască frumoasa și cumintea Limbă Română! Fie în veci păstrată cu sfințenie această scumpă Carte-de-boierie a unui neam călit la focul atâtor încercări de pierzanie!” (Ion Luca Caragiale). 

În Republica Moldova 31 august se asociază cu semnificațiile identitare pe care le reprezintă și care s-au impus drept adevăr în fața întregii lumi, sărbătoarea națională ,,Limba noastră” fiind una dintre cele mai valoroase cuceriri istorice ale noastre de-a lungul veacurilor. Însemnătatea acestei zile constă și în afirmarea spiritualității noastre ca popor străvechi, consemnând an de an identitatea și originalitatea culturii, civilizației, dar, mai ales, contribuția societății noastre la completarea și la dezvoltarea patrimoniului cultural universal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"