NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Debandadă în raionul Florești. În funcții de conducere sunt promovați oameni afiliați partidelor PSRM și PD, care habar nu au unde activează

La Florești, funcțiile publice sunt oferite peste noapte. Asta susțin consilierii raionali din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit acestora, în funcțiile de conducere sunt promovați oameni afiliați Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat, fără a fi organizate concursuri și cu abateri grave de la lege.


Acum două zile, prin decizia consilierilor din partea PSRM și PD vicepreședintele raionului Florești, Valeriu Ceapa s-a ales cu o nouă funcție, cea de șef al Direcției Raionale Asistență Socială și Protecția Familiei.

Cererea de transfer a acestui domn este scrisă la data de 21 mai, în timp ce la această dată, funcția respectivă nu era vacantă. Mai mult ca atât, în proiectul de decizie propus pentru consiliu, de la o funcție de demnitate publică în funcție publică nu se ia în considerație legea 158 a Funcționarului Public”, a spus președinta Organizației Teritoriale PAS, Larisa Novac.

Cei de la PAS spun că din cauza intereselor politice, în funcții publice sunt numiți oameni incompetenți.

Tot ce se face în raion se face doar în context politic. Nu are importanță, ești tu specialist, ești tânăr, esti profesionist. Sunt promovați oamenii doar pe criterii politice.  La noi în raion tare bine s-au instaurat în funcții moșierii. Ei și-au închipuit că raionul Florești este moșia lor”, a precizat consiliera raională Maia Zosim.

Acum șase luni, Valeriu Ceapa în vârstă de 63 de ani a fost numit în funcția de vicepreședinte al raionulul Florești. Acesta susține că ideea de a fi șef la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei îi aparține. Contactat telefonic, Valeriu Ceapa a recunoscut că a cerut un favor președintelui raionului Florești, Ștefan Paniș.

Eu nu m-am dus mai sus, dar am venit cu un grad mai în jos și la un salariu mai mic. Mi s-a adus la cunoștință că șeful pleacă și de aceea eu am propus, am venit cu o inițiativă, dat fiind faptul că îmi este cunoscută această profesie. Am vorbit, am rugat președintele, că ar fi bine să mă duc, necătând la faptul că salariul este mai mic”, a precizat vicepreședintele raionului Florești, Valeriu Ceapa.

Valeriu Ceapa susține că în noua sa funcție va reuși să realizeze mai multe lucruri decât în calitate de vicepreședinte de raion.

S-a hotărât prin transfer că să nu tărăgănăm. Că decizia se ia prin consilieri.Cum o să fie nu pot să spun, nu sunt Vanga să ghicesc. Eu am spus și spun că vreau să fac un lucru să fiu ocupat. Și să fac lucru care-mi place”, a mai adăugat vicepreședintele raionului Florești, Valeriu Ceapa.

Deși, Valeriu Ceapa spune că la noul loc de muncă va fi mai util societății, se pare că funcționarul nu știe exact unde activează. În cererea sa de transfer acesta indică greșit direcția pe care o va gestiona. În loc de DASPF el scrie GASPF.
Am încercat să obținem un comentariu de la președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.
În schimb, vicepreședintele raionului Florești, Alim Afonin, ne-a declarat că numirile de funcții au loc doar prin concurs.

Practic așa ceva nu există la noi. Pot să vă spun că chestiunea a treia din ordinea de zi a fost cu privirea la numirea în funcție a domnului Tocon, ca șef al Direcției Agricultură a fost concurs”, a precizat vicepreședintele raionului Florești, Alim Afonin.

În Consiliu Raional Florești sunt 32 de conselieri, dintre care 12 sunt din partea PD, iar 10 de la PSRM.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"