NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Decis! Bălțenii vor primi alocații mai mari pentru căldură. De ce sunt revoltați consilierii

Din luna ianuarie, bălțenii vor putea solicita ajutor pentru perioada rece a anului. Astăzi, mecanismul de acordare a banilor a fost aprobat. Autoritățile locale au decis că două categorii de persoane social vulnerabile vor primi câte 3500 de lei din bugetul local pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie.


„În acest context au fost aprobate câteva categorii. Vorbim despre persoanele care au atins vârsta standart de pensionare, a cărei pensie nu depășește 3100 de lei, dar și persoanele cu dizabilitate severă și accentuată fără termen, fără stabilirea mărimii alocației sau pensiei date. Începând cu data de 3 ianuarie 2022 vor fi recepționate cererile din partea cetățenilor care vor dori să beneficieze de această prestație, cu condiția că nu pot benificia de ajutor pentru perioada rece din bugetul din stat”, a declarat Veronica Munteanu, șefa Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Bălți.

Propunerea de a aloca câte 700 de lei lunar, în perioada rece a anului, aparține consilierilor fracțiunii majoritare din primărie. Cristina Craevscaia se arată deranjată de faptul că un candidat la funcția de primar de Bălți își atribuie pe nedrept această inițiativă.

„Cât timp vom tolera această minciună? Aș dori să fac un apel către membrii Comisiei care au examinat mecanismul de acordare a compensațiilor pentru perioada de iarnă. Vă rog să-mi spuneți, doamnă Munteanu, câte propuneri ați primit în mod concret despre creșterea (alocațiilor – notă. red) de la reprezentanții doamnei Tauber și PP „ȘOR”? Au fost careva propuneri pentru perioada rece? -Nu, nici unul. – Mulțumesc, bălțenii trebuie să cunoască despre acest lucru!”, a menționat Cristina Craevscaia-Derenova, consilier municipal.

Menționăm că, la Bălți, alocațiile pentru sezonul rece au fost majorate cu 1000 de lei, până la 3500 de lei. Lunar, compensațiile au crescut de la 500 la 700 de lei.

„Primăria este gata, evident că aceste surse vor fi preconizate la aprobarea bugetului pentru anul 2022 și începând cu 3 ianurie, anul viitor, așteptăm persoanele să vină să depună cerere. Pentru persoanele care au benificiat în sezonul precedent de această compensație locală, nu va fi necesar să se adreseze repetat cu o cerere pentru a solicita și în acest sezon, pentru că aceste cereri vor fi examinate local la toate capitolele și criteriile stabilite de mecanism”, a conchis Veronica Munteanu, șefa Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Bălți.

La Bălți, aproape 5 mii de persoane primesc alocații din partea statului, iar alte peste 1200 din bugetul Primăriei, la inițiativa autorităților locale.

Proiect de Decizie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"