NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Declarația Marinei Tauber la ora 4:45 în fața Curții de Apel Bălți

După aproape 15 ore de confruntări la ședința de judecată de la Curtea de Apel Bălți, candidata Partidului Politic ȘOR la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber a ieșit cu o declarație. În discursul său pretendenta la fotoliul de primar aduce acuzații în adresa președintelui CA Bălți, Ion Talpă și a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu că s-ar fi implicat în actul justiției.

Marina Tauber a menționat că decizia referitoare la excluderea ei din cursă electorală la scrutinul din 5 decembrie a fost întocmită demult.

 

Un complet format din trei magistrați de la CA Bălți examinează recursul avocaților Marinei Tauber asupra deciziei instanței de fond, cu privire la anularea înregistrării candidatei PP ȘOR în cursa electorală.

Comisia Electorală Centrală anunță că în cazul în care instanța va respinge apelul declarat de Comisie, casând hotărârea Judecătoriei Bălți, sau nu se va expune până la începerea procesului de votare, cele 60 secții de votare din mun. Bălți se vor deschide în regim obișnuit, la ora 7:00, pentru desfășurarea turului II de scrutin, scrieTV8.MD

În cazul în care Curtea de Apel va menține decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral, indiferent de ora pronunțării deciziei, membrii Comisiei se vor întruni de urgență în ședință extraordinară pentru a se expune asupra desfășurării turului II de scrutin, dacă nu sunt întrunite cerințele prevăzute de art.145 alin. (2) din Codul electoral.

„În contextul examinării de către Curtea Supremă de Justiție a strămutării cererii de apel, Comisia Electorală Centrală (CEC) informează opinia publică despre acțiunile ulterioare ce țin de desfășurarea turului II de scrutin în municipiul Bălți. Subliniem că cererea de bază examinată de instanța de apel are ca obiect anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic „Şor” la funcția de primar al municipiului Bălți”, se arată în nota informativă emisă de CEC.

Acum patru zile Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat pentru anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale. Candidata partidului „ȘOR” este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

La alegerile din 21 noiembrie, Marina Tauber a obținut 47,93% din voturi, fiind urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93% din sufragii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"