NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Declarațiile Ministrului Justiției cu privire la investigația NORDNEWS „Mâna dreaptă a lui Stoianoglo: “Uăi Viorel uăi, faceți uăi niște… măcar cât de levîie”

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor nu au vrut să abordeze subiectele cu privire la revocarea procurorilor Igor Popa și Ruslan Popov din Consiliul Institutului Național al Justiției. Asta în pofida unui material publicat de Nordnews.md, în care actualul adjunct la Procuratura Generală, Ruslan Popov, apare în mai multe înregistrări audio, care pun la îndoială integritatea sa. Membrii CSP nu au vrut să discute nici constituirea unui grup de lucru care să evalueze activitatea Procurorului General, Alexandru Stoianoglo, conform noii legi a Procuraturii. După șapte ore de ședință, jurnaliștii noștri au reușit să discute cu Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

„Eu am propus revocarea domnului Popov din funcția de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, pentru că, având în vedere, inclusiv ceea ce a ieșit ieri, este o incompatibilitate între aceste două poziții. Din păcate, am fost susținut nu de toți. Am impresia că patru colegi au votat pentru această propunere, respectiv, ea nu a fost introdusă în agendă. Revenim data viitoare”a declarat SERGIU LITVINENCO, Ministrul Justiției

 Sergiu Litvinenco a adăugat că materialul publicat de Nordnews este încă o dovadă a faptului că în Procuratura Generală se comit încălcări grave, iar cei care ar trebui să ne facă dreptate, eliberează penalii.

„Ceea ce ați prezentat dumneavoastră ieri, arată dezmățul din procuratură și necesitatea informării urgente, pentru că astfel de personaje, din păcate, conduc instituția procuraturii. Nu există progrese pe dosare, procuratura nu își îndeplinește misiunea. În loc să sancționeze hoții, procuratura se pare că a făcut prietenie cu hoții și eliberează pe toți, unul după altul. Pe unii în țară, altora le permite să fugă în altă țară.”, a mai adăugat Ministrul. 

Ruslan Popov nu a  fost prezent la ședința de ieri a Consiliului Suprem al Procuraturii, la fel ca și Alexandru Stoianoglo. Sergiu Litvinenco susține că la următoarea ședință va propune revocarea canditaturii lui Ruslan Popov din nou, pentru că în asemenea condiții, acesta nu se poate număra printre membrii Consiliul Institutului Național al Justiției.

 Amintim că, zilele trecute, Nordnews a publicat o investigație jurnalistică cu înregistrări audio în care figurează actualul adjunct al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, șeful Secției Urmărire Penală de la Inspectoratul de Poliție Ciocana, Viorel Vrăjitoru, dar și câțiva ofițeri de urmărire penală. Discuțiile au fost purtate în toamna anului 2017. Acestea scot la iveală cum sunt trișate dosarele, neglijența de care dau dovadă oamenii legii, dar și fals în acte. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"