NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Declarațiile președintelui Dodon se bat cap în cap cu Declarația de avere a mamei sale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon refuză să comenteze zvonurile conform cărora mama sa, Galina Dodon, ar deține 103 loturi de teren agricol, cu o suprafață totală de 28, 3 ha, cumpărate în ultimii ani și evaluate la peste 387 mii de lei.

Șeful statului este de părerea că astfel de vehiculații vor apărea tot mai des, odată cu începutul campaniei electorale pentru prezidențialele din 1 noiembrie.

Un titlu de lot, în cazul satului Sadova, reprezintă câteva sote, câțiva ari de pământ. Atunci când tatăl meu a decedat, mai multe rude au transmis câteva loturi de pământ, câțiva ari care sumar sunt până la 10 hectare. Oare aceasta este o bogăție mare pentru o persoană la sat? Nu este vorba de sute sau mii de hectare, cum au mulți lideri. Sunt acuzații ieftine, pe care nu vreau să le comentez. Cei care încearcă să-mi atingă familia, mai ales mama, care a rămas singură după decesul tatălui meu, nu au nici onoare, și nici dreptul de a face politică onestă,  a declarat Igor Dodon.

Însă un calcul elementar demonstrează că suprafața totală a loturilor indicate de mama sa în Declarația de avere și interese personale depășește cu mult cifra de „7, 8, sau 10 hectare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"