NordNews
Avem ce spune

VIDEO | ,,Demisia!”. Președintele raionului Fălești s-a pomenit cu un flash-mob sub geamul biroului

Câțiva activiști au cerut azi demisia președintelui socialist al raionului Fălești, Sergiu Fîntînă. Aceștia au organizat un flash-mob în fața consiliului raional prin care s-au arătat indignați de iresponsabilitatea alesului local. Asta după ce, acum două zile, Sergiu Fîntînă a fost suprins băut la volanul automobilului de serviciu.


Activiștii vor ca președintele de raion să-și ceară scuze în fața cetățenilor și să renunțe la funcția pe care o deține. Aceștia au depus mai multe sesizări în acest sens la Procuratură, dar și la Inspectoratul de Poliție Fălești.

Scopul nostru este să-și ceară scuze public și să-și dea demisia de onoare deoarece nu merită postul dat. Am fost sesizați și de către alți cetățeni pentru că în așa zile când societatea este dezbinată, economia este la pământ, iar pandemia face ravagii, acesta sfidează bunul simț, a declarat Nelu Straciuc.

Am cerut demisia președintelui raionului în legătură cu aflarea acestuia în stare de ebrietate la volan, care nu este pentru prima dată. Am sesizat consiliul raional și procuratura ca acesta să-și dea demisia,  a adăugat Andrei Cojocari.

Alesul local neagă în continuare faptul că a fugit de la fața locului pentru a nu da ochii cu poliția. Sergiu Fîntînă nu a răspuns dacă va demisiona sau nu din funcția de președinte de raion.

Timpul va arăta dacă pe drept sau pe nedrept. Dumnealor mi-au dat în formă scrisă (cerințele – notă red.), rămâne ca eu să citesc și să mă uit cu atenție la ceea ce solicită dumnealor. Eu m-am dus normal acasă, așa cum trebuia. – Domnule Fîntînă, de ce nu a-ți așteptat poliția împreună cu mine? – Eu n-am fugit. Eu am mers destul de…În primul rând, nu ești reprezentantul legii. Dacă era poliția, evident că nu plecam nicăieri. – Dar, ne-am înțeles că așteptăm împreună poliția. –  Noi prea mult discutăm la subiectul dat, a conchis Sergiu Fîntînă, președintele r. Fălești.

Amintim că, marți, 24 noiembrie, președintele socialist al raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost suprins băut la volanul automobilului de serviciu, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stația PECO. Jurnaliștii Nordnews au chemat poliția pentru a verifica șoferul. Acesta a plecat însă până la venirea echipajului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata