NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Democratul Octavian Mahu se opune transferării Muzeului din Bălți într-un edificiu nou

Muzeul de Istorie și Etnografie  a orașului Bălți are, istoricește vorbind, o problemă: de la fondarea sa ca instituție de cultură n-a avut un sediu propriu, a tot fost transferat dintr-o clădire în alta. Relativ recent, la 27 martie 2017, Consiliul Municipal  Bălți (CMB) a luat decizia să ofere instituției drept sediu clădirea fostului ,,Institut Nistrean” de pe Ștefan cel Mare, nr. 82. La 25 aprilie 2019 însă, Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat din Bălți a emis o Notificare, prin care cere abrogarea deciziei anterioare a CMB. Consiliul Municipal și-a menținut până în prezent hotărârea aprobată în martie.
Edilul de Bălți, Nicolai Grigorișin, susține că mâine, 25 iunie, fracțiunea ,,Pentru dezvoltarea Bălțiului”  în frunte cu democratul Octavian Mahu, care este, totodată, și Șeful Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, ar urma să voteze în ședință pentru aprobarea unei decizii favorabile PD-ului.
,,Acest individ, altfel nu-i pot spune, este împotrivă. La moment, el  controlează fracțiunea ,,Pentru dezvoltarea Bălțiului” a democraților din Consiliul Municipal. Ei spun că mâine vor face show, să spunem așa, de a nu vota această întrebare.”
Deși se afla la locul de muncă, Șeful OT Bălți al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu, a refuzat să vorbească cu reporterul NordNews despre acest subiect. La fel, el n-a vrut să comenteze  și cele spuse de Grigorișin.
,,-Dumnealui a spus că nu oferă nici un comentariu la nimeni. -Dar este acum la locul de muncă ? – Desigur că este, este în birou, eu ce, vorbesc singură ? –Ne puteți oferi un număr de telefon de contact de la locul de muncă ?”
,, Numai ce ați ieșit de la noi, din anticameră, la mine telefonul este fax, eu legătură nu pot să vă fac, este telefon simplu. – Și domnul Mahu nu are un telefon de serviciu, să înțeleg ? Eu v-am spus că nu are telon de serviciu.”
Locuitorii orașului spun că un nou sediu pentru Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți ar fi foarte necesar și susțin hotărârea Consiliului Mnicipal.
,,Sunt convinsă că trebuie, și faptul că va fi transferat este o idee bună.”
,,Desigur, eu cred că da. -Pentru ce mai exact ? – Pentru ca oamenii să poată veni și să se dezvolte, să cunoască.”
,, – Dacă clădirea este goală, atunci la sigur.  – Este veche. Principalul că o să fie la vedere, acolo, unde se află acum, nu este vizibil.”
,,Cei care trebuie să cunoască, știu, însă cei care nu au nici un interes față de muzeu, care le este interesul în general ?”

Pentru procurarea edificiului în care se afla «Institutul Nistrean » și  amplasarea în el a Muzeului de Istorie și Etnografie au fost alocate din bugetul local 5 milioane de lei.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"