NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Demonstrație de mușchi și putere la Bălți. Cei mai curajoși tineri și-au măsurat forțele la o competiție de arm wrestling

Cei mai curajoși tineri și-au măsurat puterile la o competiție de arm wrestling organizată în curtea Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți. Printre ei au fost sportivi, amatori, dar și cei care au vrut să vadă dacă au brațe puternice. Competiția a fost organizată de către Secția de Educație Fizică și Sport din cadrul universității.


Nu oricine poate obține rezultate remarcabile la arm wrestling. Pentru a rezista în fața oponentului, este necesar să respecți mai multe reguli și să te antrenezi cât mai mult.

„Masa de arm wrestling este locul unde noi luptăm. Este dotat cu pernuțe prin părți, în itinerarul cu pernuțe este toată lupta. Sunt greșeli care nu se admit, dacă ai ieșit de pe pernuță asta înseamnă că ai făcut fall. Fiecare fall este minus un punct. Dacă ai două puncte minus înseamnă că ai pierdut lupta, câștigă cel care primul atinge oponentul cu mâna de masă”, a spus Vadim Pajurean, participant la competiție.

Sportivii își aleg propria tactică în fața adversarului și se pregătesc pentru luptă în fiecare zi.

„Huk însemnă tactica cu bicepsul. Pentru mine această tactică este ușor de practicat, strângi mâna oponentului lângă tine la biceps, ulterior îl tragi în partea ta ca să îl dobori. Sunt exerciții speciale, pe care noi le practicăm în fiecare zi cu curările, cu expandarul și foarte mult sparing care trebuie pentru a ajunge la rezultate bune la arm wrestling”, a adăugat sportivul.

Pe lângă antrenamente, arm wrestlingul necesită un stil de viață sănătos și multă încredere în forțele proprii.

„Să ai grijă la alimentație, să respecți un regim de somn destul de bun și regulat să faci sport, să faci mișcare și să crezi în propriile puteri.”

„E foarte plăcută senzația, în special când e prima luptă, este adrenalina în sânge. Până se începe lupta sunt emoții foarte mari, incredibile. Înot, alerg, fac box și sunt și altele, este și workout de exemplu.”

„Practic alergatul și fac mai multe antrenamente la brațe. Antrenăm bicepsul, antebrațul, cu greutăți ne antrenăm”, au spus participanții.

Dacă unii au reușit să câștige din prima, alții au fost nevoiți să lupte mult pentru a obține un loc de frunte.

„Avem competiții naționale la Chișinău. Acum noi primim locul I, II, III și diplome. Ne antrenăm, și ne pregătim pentru competițiile naționale”, a declarat Dumitru Gherman, antrenor.

La universitatea din Bălți, studenții pot beneficia de lecții gratuite de arm wrestling.

„La Universitate este dezvoltat arm wrestlingul. Noi avem și secții speciale unde băieții participă și practică așa sport, adică ei combină arm wrestlingul cu al triatlonul. Ei vreau să arate forța, și unde să o arate? Desigur că la lupte, aici totul e luptă, doar că lupta e cu brațul drept, brațul stâng, ei nu se trântesc”, a declarat Alexandru Morari, Șeful Secției de Educație Fizică și Sport, USARB.

Tinerii care s-au ales cu locurile de frunte vor reprezenta universitatea la competiția națională de arm wrestling, care va avea loc în această toamnă.

„Ca mai mulți tineri să încerce acest sport și să vadă că este destul de interesant și pentru sănătate este foarte bun. Eu mă ocup la bară, lucrez cu greutatea corpului meu. Da, sunt foarte mulțumit, nu m-am așteptat la așa ceva.”

„Este un sport pentru bărbați. Ca un bărbat să își demonstreze puterea, acesta trebuie să practice arm wrestlingul. Poți să îl practici în orice loc, chiar și pe bancă, în parc. Este un sport non violent, care promovează non violența, și este un sport cum și am mai spus, al adevăraților bărbați”, au mai spus participanții.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"