NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Deputații primului Parlament cer demisia ministrului de Externe, a Guvernului și președintelui

Și deputații primului Parlament au cerut demisia ministrului Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi. Semnatarii Declarației de Independență nu s-au limitat doar la aceasta, dar au solicitat astăzi și demisia Guvernului condus de Ion Chicu și a președintelui Igor Dodon. Cererea foștilor deputați a parvenit în urma ultimelor declarații privind războiul de pe Nistru ale lui Aureliu Ciocoi, scrie tv8.md.

Potrivit lui Anatol Țăranu este evident că conflictul armat a fost între Republica Moldova și Federația Rusă întrucât Acordul de încetare a focului a fost semnat de către Mircea Snegur și Boris Elțîn.
„Noi nu avem la dispoziții pârghii administrative și politice pentru a interveni în această situație. De partea noastră este doar dreptul moral, al celor care au întemeiat acest stat prin votul Declarației de Independență. Sper că apelul nostru va fi auzit și societatea va reacționa adecvat la atenționările și propunerile noastre”, a spus Anatol Țăranu în cadrul unei conferințe de presă.
Deputații primului Parlament au declarat că vor face un front comun  și vor cere atât demisia, cât și tragerea la răspundere a ministrului de Externe.
„Cinismul pe care l-a demonstrat reprezintă o lipsă totală de cultură. Sub acest aspect, ministrul trebuie să-și dea demisia și trebuie tras la răspundere. A scuipat cu cinism în sufletul mamelor care și-au pierdut fii, soțiilor care și-au pierdut soții, copiilor care și-au pierdut părinții”, a declarat Alexandru Arseni.
„Eu l-aș sfătui pe Aureliu Ciocoi să se mai uite în istorie, căci forțele separatiste din partea stângă a Nistrului au început să ocupe forțele statale din partea dreaptă a Nistrului și impuneau colaboratorii intreprinderilor de stat să se dea de partea lor”, a precizat Pintilie Pîrvan.
Amintim că și veteranii războiului de pe Nistru au cerut demisia și au spus că îl vor da în judecată pe ministrul de Externe Aureliu Ciocoi. Ulterior, ministrul a spus că nu își va părăsi fotoliul.
La scurt timp și deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au cerut demisia ministrului de Externe pentru că sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină.
De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a spus că declarația ministrului, precum că Federația Rusă a intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, a fost interpretată greșit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata