NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Descoperire periculoasă la Bălți. Ce au dezamorsat geniștii

O bombă de aruncător a fost descoperită în această după-amiază pe o stradă din Bălți. Proiectilul a fost depistat în timpul unor săpături de pe strada Burebista, pe terenul unde Mitropolia Basarabiei va construi o Catedrală și un Centru Cultural Românesc. La fața locului au intervenit geniștii și mai mulți polițiști.


Oamenii s-au arătat îngrijorați de prezența forțelor speciale și s-au rugat ca operațiunea să se sfârșească cu bine.

„Sperăm doar să nu fie cu pierderi de vieți, pentru că vrem pace și sănătate. E rău pe pământ și trebuie să ne rugăm Domnului și să ne împăcăm.”

„E strașnic, e Doamne ferește, este lume în prejmă, nimeni nu se așteaptă la așa ceva.  Vrem pace, nu vrem bombe, doar pace și sănătate.”

Localnicii presupun că bomba a rămas aici din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

„Nu știu de unde e această bombă, probabil, din perioada celui de-al doilea Război Mondial. Din câte eu cunosc, aici și-a avut sediul Școala Tehnică nr. 28, care, mai apoi a trecut pe Bulevardul Victoriei. Ei au avut aici un TIR mare sub pământ.”

Bomba a fost evacuată cu succes.

„A fost depistată o bombă de aruncător de calibru de 82 de mm. Obiectul a fost ridicat și transportat la Centrul de Instruire al Brigăzii 1 Infanterie Motorizată pentru a fi nimicit.  În caz de depistare a obiectelor explozive de diferit calibru și modele, se interzice ridicarea, transportarea și lovirea acestora”, a declarat Sergiu Condrea, căpitan, comandantul echipei de deminare.

Acum două luni, în același cartier al orașului a fost descoperită o grenadă din perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"