NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Descoperirea făcută de oamenii legii într-un apartament de la Botanica. Un bărbat riscă până la șase ani de închisoare

Un bărbat de 36 ani, domiciliat în municipiul Chișinău, este cercetat penal de către Poliția Capitalei, pentru cultivarea plantelor de cânepă la domiciliu, în proporții deosebit de mari, scrie unimedia.md.


În urma măsurilor întreprinse, polițiștii au descoperit un adevărat laborator de creştere a plantelor, care ar conţine substanţă narcotică.
Bărbatul şi-a dotat şi amenajat o odaie cu echipament special de creare a condiţiilor favorabile, pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor sădite în ghiveciuri.
Astfel, au fost depistate 108 plante de cânepă și 100 gr. masă vegetală fărâmițată cu miros specific.
Forțele de ordine au ridicat, sigilat conform procedurii plantele depistate şi le-au transportat la Centru ethnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator şi emitere a rezultatelor finale.
Valoarea drogurilor sechestrate se estimează la aproximativ 400 000 lei.
În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare acesta riscă închisoare pe un termen de la 1 la 6 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata