VIDEO | Deși au trecut patru ani de la trecerea în neființă a actorului Mihai Volontir, nicio stradă și nicio școală  la Bălți nu-i poartă numele

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deși au trecut  patru ani  de la trecerea în neființă a lui Mihai Volontir, nicio stradă și nicio școală din Bălți nu a fost numită în cinstea marelui actor de teatru și film. Duminică, 15 septembrie, la Bălți, rudele, prietenii și admiratorii activității maestrului l-au comemorat și au depus flori la bustul actorului de pe Aleea Clasicilor, dezvelit în luna august.

Instalarea bustului a fost tărăgănată, deoarece administrația locală nu putea găsi resursele financiare necesare pentru realizarea acestui proiect.

 

„Prea mult s-a trărăgănat…nu s-a numit nicio stradă, nu s-a numit niciun edificiu…nu s-a găsit niciun loc. În sfârșit, a venit acasă… Sunt foarte mulțumită și le mulțumesc foarte mult celor care au contribuit, îndeosebi domnului Marcoci.”, a menționat soția regretatului actor Mihai Volontir.

 

„Pentru noi au rămas în amintire toate filmele, toate scenele, pe care dumnealui le-a făcut. Am dorit ca, într-adevăr, în municipiul Bălți să fie mult mai mulți ca Mihai Volontir, dar 4 ani de luptă în consiliu, pentru instalarea acestui monument, înseamnă foarte mult.”, spune consilierul municipal Boris Marcoci.

 

E de mirare faptul că, la acest eveniment, dintre toți colegii de scenă ai legendarului actor basarabean, a participat doar o singură persoană.

„Când am venit la teatru, dumnealui era și regizor, și instructor, și un om cu un mare nume, care, întotdeaună, găsea timp să spună un cuvânt de bine, o îndrumare.”, a menționat Pavel Lupăcescu, actor al Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

Pentru rudele și locuitorii orașului, Mihai Volontir a fost și a rămas un adevărat exemplu.

Simplitatea, dragostea de munca, dragostea de lume, dragostea de popor… Era un exemplu pentru toți, inclusiv și pentru noi: familia lui, frații, nepoții. Toți au luat ceva bun. Imi pare rău că nu este cu noi.”, ne-a relatat fratele mai mic al actorului.

„Mihai Volontir a fost un mare actor, un mare bălțean și un mare român, pentru că era o persoană, numele căreia, până astăzi, transmite mesajul necesității de reunificare a forțelor, pentru a promova cultura națională, pentru a aduce un aport pentru dezvoltarea culturală.”, a menționat activistul civic Sergiu Burlacu.

Mihai Volontir s-a stins din viață pe data de 15 septembrie 2015, la vârsta de 82 de ani. De-a lungul timpului, actorul a jucat în peste 40 de filme și în peste 120 de spectacole. Rolul lui Budulai, din serialul „Țiganii”, i-a adus celebritate în întreg spațiul ex-sovietic.

leave a reply