NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Despre debranșările de la CET-NORD și facturile mari. Spînu: ,,Este o decizie a Curții Constituționale!”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a explicat situația în legătură cu facturile mari pe care le-au primit unii cetățenii din nordul țării care și-ai debranșat locuințele de la rețeaua SA „CET-NORD”.


,,–Considerați că este normal ca bălțenii să achite atât de mult doar pentru țevile care le tranzitează apartamentele?

–Nu se referă doar la Bălți, se întâmplă și în Chișinău. Repet, este o decizia a Curții Constituționale care spune că nu este corect ca toată lumea să plătească același tarif. Curtea a obligat ca Guvernul să aibă tarife diferențiate. Unii plătesc mai puțin, alții plătesc mai mult, în funcție de cât de mult este încălzit spațiul în care locuiesc. Și apropo, nu vorbim doar de țeve. Dacă suntem într-o clădire de 7 etaje și trăim la etajul 4 și aveam deasupra noastră, la vecin, în coridor, sub noi rețele termice. Chiar dacă prin apartament trece doar una, trebuie să înțelegem că toți cei din jurul nostru contribuie la temperatura inițială în apartament să fie una mai ridicată. Respectiv, vă rog să înțelegem acest lucru. Nu este vorba doar de țeavă și lungimea ei, dacă trece prin apartament sau nu.

Amintim că, după primirea primelor facturi, unii locuitori au rămas șocați de suma pe care trebuie să o achite pentru țevile care le tranzitează apartamentele. Proprietarii care și-au debranșat locuințele de la „CET-Nord” trebuie să achite de la 15% până la 50% din suprafața apartamentului, în pofida faptului că au încălzire autonomă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"