NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Detalii despre accidentul din Sîngerei. Trei persoane au rămas în viață ca prin minune

Cei doi soți care au rupt cu mașina două garduri pe o stradă din Sîngerei s-au ales cu traumatisme grave și sunt internați la spital. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere video se vede că șoferul circula cu mare viteză și în doar într-o secundă a măturat totul în cale. O femeie care se afla în fața porții a fost la un pas de a fi spulberată.

Accidentul a avut loc aproape de ora 19:00. Șoferul de 44 de ani ar fi pierdut controlul asupra volanului, a derapat și s-a izbit într-o poartă metalică.

„Proprietara care a avut de suferit mai mult, care  rămas complet fără gard, era afară, făcea curat în fața ogrăzii. Săraca femeie, gardul venea peste ea. Dacă rămânea acolo, erau victime”, a povestit un vecin.

Inițial, vecinii au crezut că a căzut o bombă.

„Credeam că sunt bombe, că bombardează cineva. Am ieșit afară și am văzut că șoferul e teafăr. El a ieșit pe ușa pasagerului.”

„Am auzit zgomotul și am crezut că sunt împușcături. Au făcut-o în Ucraina și acum la noi. La asta m-am gândit”, au adăugat vecinii.

Proprietarul uneia dintre gospodăriile afectate spune că a tras o sperietură zdravănă.

„A fost stresant că ne temeam să nu se întâmple vreo explozie. A fost o lovitură puternică. Era vecina aici, scotea gunoiul din ogradă și a fost mai aproape de accident decât noi. A fugit în casă, s-a stresat”, a mărturisit Auguster Răileanu din Sîngerei.

Oamenii speră că cei doi soți se vor face bine, mai ales că îi așteaptă trei copii acasă.

„E pagubă, dar mai întâi oamenii să-și revină. Este o tragedie pentru ei. E tragedie pentru ei, și mașina, și sănătatea, stresul cu care s-au ales. Au trei copii acasă”, a mai spus bărbatul.

Medicii susțin că starea pacienților este stabilă.

„Pacienții sunt în stare grav medie, dar stabilă. Bărbatul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, iar doamna cu traumatism vertebral. Starea lor este stabilă și nu sunt în pericol”, a declarat Iurie Golban, medic ortoped-traumatolog, Spitalul Raional Sîngerei.

Șoferului i-au fost prelevate probele biologice pentru a stabili dacă acesta se afla sau nu în stare de ebrietate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal, în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele producerii accidentului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"