NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Detalii despre salariul exorbitant al unui funcționar din Republica Moldova care primește lunar 135 de mii de lei

Președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Valeriu Chițan, are un salariu lunar la care unii bugetari doar ar putea visa. Este vorba de o leafă de peste 135 de mii de lei, unde sunt incluse premiile și subvențiile acordate de stat, scrie Realitatea. 

 

Președintele CNPF, fiind prezent în sala plenului Parlamentului, unde a prezentat raportul pentru anul 2020 a activității instituției a fost întrebat ce salariu ridică. Acesta s-a eschivat să zică exact suma, însă, declarația sa de avere „l-a dat de gol”.

Potrivit documentului, acesta ridică anual un salariu de 1 621 535 de lei, adică puțin peste 135 de mii de lei lunar. Acesta a precizat că, în salariul declarat sunt incluse și premiile și subvențiile de care beneficiază conform legii.
„Salariul meu e două treimi salariul de bază, iar o treime sunt premii. Membrii bordului au salarii de la 3-5 salarii medii pe instituție. Salariul meu e 4,5% din salariu mediu pe instituție. Este anual declarat regulamentar. Sunt salarii competitive, personalul e satisfăcut financiar, moral și profesional”, a completat președintele.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"