NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Detalii în cazul morții elevei din Sîngerei. I-a spus mamei că o doare capul și a căzut în comă

Moartea Mihaelei, eleva din Sîngerei care a murit în consecința unei lovituri la cap, a lăsat în urma sa tristețe și regrete. Era una dintre cele mai bune eleve de la liceul „OLIMP”, iar pe lângă rezultatele bune la materiile școlare era și o mare amatoare de sport.

„Mihaela era o elevă deosebită, un copil deosebit, o fire sensibilă cu suflet frumos, cu ochi frumoși albaștri, ea era sufletul clasei. Era cea mai bună la materii și întodeauna a fost cea mai bună la materii. Avea media cea mai mare”, a declarat Larisa Cucoș, dirigintă.

Incidentul care a provocat moartea minorei s-a produs marți, la o lecție de educație fizică, unde elevii susțineau un examen la valeyball. Mihaela a fost lovită din neatenție cu mingea de către un coleg.

„Un coleg de clasă a pasat mingea, conform regulilor de joc, iar mingea a ricoșat, a ricoșat spre scaun și a lovit-o pe Mihaela la ureche. Nu s-au văzut careva schimbări în comportamentul Mihaelei sau cineva din clasă, De exemplu, profesorul să observe ceva schimbări după lovitura respectivă”, a spus Ludmila Șîșcanu, director la Liceul Teoretic ,,Olimp” din Sîngerei.

Inițial, Mihaela nu a acuzat vreo durere, așa că profesorii nu au solicitat ajutorul medicilor.

„Noi am petrecut lecțiile obișnuit, nu am observat nici o modificare de comportament fizic al Mihaelei. Mihaela era energică, veselă. Mihaela a plecat acasă cu prietena ei Bianca, pe drum au discutat, au mers rapid spre casă”, a adăugat diriginta elevei.

Mihaela stătea în această bancă. Săptămâna trecută, eleva a venit cu ideea de a organiza Secret Santa și era în așteptarea cadoului, pe care nu îl va mai primi.

Mama Mihaelei este profesoară de matematică în același liceu. Potrivit colegilor, femeia a fost telefonată de către fiică de acasă. Abia atunci, Mihaela a spus că se simte rău. Ajunsă la domiciliu, mama și-a găsit copilul în comă.

„A telefonato, mama era încă la școală. Și-a cerut voie să vină la cercul de sport, fiindcă ea a fost cea mai bună voleibalistă. Dar puțin o doare capul, îi spune mamei. Mama i-a spus la telefon să administreze o pastilă și să se culce. I-a spus să nu vină la antrenamente dacă o doare capul. Peste jumătate de oră mama a plecat acasă și când a ajuns, a găsit-o în starea asta. Era în stare de comă”.

Asistentele medicale din liceu spune că Mihaela era perfect sănătoasă.

„Per general, fetița la noi nu s-a adresat. Noi cu ea probleme nu am avut. Fetița nu a fost absolut nici la evidență, nici la nimic, nu am avut probleme cu ea. Noi a doua zi am aflat, când am venit la serviciu, dimineața, am fost informați”, a declarat Maria Cucoș, asistent medical.

„Era o fetiță energică, veselă, frumoasă, deșteaptă. Plânge sufletul la noi, tot liceul, toți copiii, toți părinții. Ne-am îmbrăcat școala în straie de sărbătoare, dar de ieri suntem în haine negre”.

Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Bălți, cauza decesului încă nu a fost stabilită.

„A fost transportată în cadrul Spitalului Clinic Bălți, din cadrul Spitalului Raional Sângerei, prin intermediul serviciului AVIASAN, cu echipa specializată de medici de gardă din AVIASAN. Pacienta în stare foarte gravă a fost adusă în departamentul pediatrie. A fost supusă imediat intervenției chirurgicale, după care a urmat terapia intensivă în secția de reanimare, dar, din păcate, copila nu a putut fi salvată”, a declarat la telefon Ala Condrea, director adjunct la Spitalul Clinic Bălți.

Ultimul sunet pentru Mihaela va fi dat mâine, în fața Liceului Teoretic ,,Olimp”. Eleva din clasa a VIII-a va fi petrecută pe ultimul drum.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"