NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Detalii în cazul tragicului incident de la Bălți. Una dintre victime este chiar șeful întreprinderii

Unul dintre bărbații blocați aseară sub mai multe plăci de granit este chiar șeful întreprinderii la care a avut loc tragedia. Acesta a fost internat la spital. Cel de-al doilea bărbat se simte deja mai bine. Totodată, forțele de ordine au inițiat un dosar penal pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragicul incident, soldat cu moartea unui tânăr de 25 de ani.


Totul s-a întâmplat aseară, în timp ce nouă persoane descărcau plăci de granit dintr-un camion. Trei bărbați, printre care și șeful întreprinderii au venit să ajute angajații, însă au rămas blocați sub pietrele cu o greutate de peste 1.5 tone. Plăcile au strivit mortal un tânăr de 25 de ani, iar ceilalți doi bărbați de 34 și 35 de ani s-au ales cu mai multe răni.

„Totul s-a întâmplat foarte repede. Eram nouă persoane. Acum nu îmi permit să mă ridic din pat. Am făcut mai multe analize și aștept rezultatul”, a spus Vasile Gladchii,  șeful întreprinderii la care a avut loc tragedia. 

Incidentul a avut loc în depozitul unei întreprinderi care se ocupă cu prelucrarea și tăierea pietrei de pe strada Ștefan cel Mare din Bălți.

„Primul pacient a fost cu fractura vertebrei cinci cervicale. Bărbatul este născut în 1986 și a fost internat în secția neurochirurgie. Starea lui este stabilă, primește tratament medicamentos și trebuie examinat în dinamică”, a declarat Raisa Cotos, șefa interimară a Departamentului de Urgență, SC Bălți.

Bărbații nu ar fi respectat regulile de siguranță în timp ce descărcau plăcile din granit.

„Angajații IGSU au deblocat rapid persoanele, utilizând echipamentul special din dotare. Au reușit să salveze doi bărbați și să recupereze corpul neînsuflețit al persoanei decedate”, a declarat Maxim Cazac, ofițer de presă, DSE Bălți.

Angajații întreprinderii cu pricina au refuzat să discute cu presa despre cele întâmplate.

Oamenii legii investighează cazul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"