NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dezlegare la pensii cu trei zile înainte de alegeri. Dodon „cumpără” voturile bătrânilor

În ajun de alegeri, Igor Dodon încearcă să folosească toate instrumentele statului pentru a-și atrage alegătorii. Acum o zi, pensionarii au fost anunțați că pot să-și ridice pensile înainte de termen. Informația a fost confirmată pentru NordNews.md de mai mulți angajați din cadrul Oficiilor Poștale din țară.


Acest bărbat din satul Mărăndeni, raionul Fălești și-a ridicat pensia astăzi, asta deși, conform graficului, trebuia să o primească peste patru zile.

Nu știți că în această lună toți doresc să demonstreze că sunt buni. Nu vedeți la radio se tot vorbește „Drumuri Bune”, pensii la timp, așai”, a spus pensionarul.

O angajată a Oficiului Poștal din satul Mărăndeni, a confirmat că a primit indicații de la conducerea raională de a repartiza pensiile până în ziua de vineri, indiferent de grafic.

Am primit ordin.  Ne-a fost transmis un mesaj . De la conducerea noastră”, a spus angajata Oficiului Poștal din Marandei.

Femeia a negat că această decizie ar avea vreo tangență cu alegerile prezidențiale.

Este legat de COVID-19. Acum sunt mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus și este mai mare riscul de infectare”, a menționat femeia.

Jurnaliștii NordNews.md a telefonat la câteva oficii poștale din zona de nord a țării. Toți angajații ne-au comunicat că pensionarii pot să-și ridice plățile înainte de termen, însă doar în această lună.

De ce mai degrabă? – Așa a venit ordinul. – Și la toți așa va veni?- Da, conform ordinului”, a spun angajata Oficiului Poștal din satul Sarata Veche, Fălești.

Oficiul Poștal Pelinia- Bună ziua, am înțeles că acum vom ridica pensia preventiv? – Da, în această lună, de ieri, nu din această lună, dar de ieri. – Cum putem să ridicăm pensia? – Apropieți-vă, noi astăzi până la 17:00 activăm. Dar și în luna viitoare mai din timp o să primim pensia? – Nu știm care va fi situația în țară”, a precizat o angajată a Oficiului Poștal din satul Pelinia, Drochia.

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc Duminică, 15 noiembrie.

Amintim că, în turul întâi, Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon doar 32,61% din sufragii.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"