NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dezmăț la „Apă Canal Bălți”. Angajații ar bea alcool și s-ar distra în timpul orelor de muncă

Administrația întreprinderii municipale Regia „Apă Canal Bălți”, dar și unii angajați, ar fi consumat băuturi alcoolice în orelor de lucru și nu ar respecta regimul de muncă. Acuzațiile vin din partea primarului de Bălți, Renato Usatîi, care susține că a fost sunat de mai mulți muncitori „Apă Canal”. Aceștia s-au plâns de haos și dezmăț la locul de muncă.

Mă sună oameni maturi și îmi spun că aseară, șefa întreprinderii, în stare de ebrietate, a fost scoasă de mâini și picioare, a fost urcată în mașină ca un sac, coridoarele sunt murdare de vomă, iar femeile de serviciu trebuie să suporte această duhoare și iar acest lucru se întâmplă cu regularitate, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit primarului, șefa întreprinderii „Apă Canal Bălți”, Irina Zubenina, a scris deja o cerere de demisie. La fel a procedat și inginerul-șef Veaceslav Oserbaev, soțul consilierei municipale, Svetlana Oserbaeva.

Inginerul-șef de la „Apă Canal Bălți” mi-a spus azi că demisionează. Din câte am înțeles, cerere de demisie a scris și Irina Zubenina, desi, nu am văzut cererea. Aștept să mi-o aducă, a adăugat primarul.

Irina Zubenina nu a fost de găsit pentru a comenta situația. În schimb, un angajat al întreprinderii ne-a spus că șefa nu a fost azi la muncă.

Ea nu este, de azi, ea nu activează. Eu am auzit din mai multe surse, că ieri, ea a scris o cerere de concediere și astăzi nu este.

Inginerul-șef, Veaceslav Oserbaev, a negat că ar consuma bături alcoolice la locul de muncă.

Eu mereu vin primul și plec ultimul, totul era bine și liniște, a spus inginerul.
Vineri, la locul de muncă, erați beat, când au venit la dumneavoastră mirosul de alcool putea fi resimțit de la Podul Chișinăului, a ripostat primarul.

În data de 2 martie 2020, la ședința extraordinară a Consilului Municipal Bălți, urmează să fie discutată demisia șefei „Apă Canal Bălți”, Irina Zubenina.
Potrivit lui Renato Usatîi, noul șef al întreprinderii municipale, va fi numit Leonid Babii, fost viceprimar de Bălți pentru probleme economice.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata