NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dezvăluirile șocante ale unui șofer de ambulanță din Fălești: Aici e gaură, se vede roata

Ambulanțe ca în Evul Mediu și condiții dezastruoase la Serviciul de Urgență din raionul Fălești. Angajații medicali se plâng că muncesc zilnic până la epuizare, iar despre salariu majorat au auzit doar la TV. Aceștia și-au spus păsul liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru la Fălești. Oamenii sunt indignați de felul cum actuala guvernare gestionează pandemia și de condițiile inumane în care sunt nevoiți să activeze.


 Acest bărbat este șofer de ambulanță. El spune că autoturismul cu care sunt transportați pacienții este într-o stare deplorabilă.

Aici e gaură, se vede roata. Noi o astupăm, să nu stropească pacienții. Altfel cum să mergi?

 Nu știu ce spitale au fost dotate. Uitați-vă la fața locului cu ce ambulanțe lucrăm și în ce stare sunt acestea.

De rând cu ceilalți colegi, bărbatul susține că majorarea salariilor pentru angajații medicali este doar un mit.

Salariul cum a fost așa și a rămas.  Nu ne-a fost majorat cu nici un leuț.

 

E foarte greu. Dacă ieșim prin oraș, oamenii ne arată cu degetul. Dă-te la o parte, ești de la salvare, spun ei.

Administrația instituției medicale susține că personalul este asigurat cu toate cele necesare pentru a face față coronavirusului.

Avem 88 de lucrători. Salvarea e cu trei puncte, și trei mașini sunt aici, pe loc. Din 88 de lucrători, doar unul a fost infectat. Restul 87 lucrează, sunt activi toți. Să ne țină Dumnezeu de grija până la sfârșit.

Maia Sandu însoțită de deputata Doina Gherman, au adus personalului echipament de protecție. Lidera PAS a declarat că actualul Guvern, în frunte cu tehnocratul Ion Chicu, nu face față pandemiei, și este strigător la cer tot ceea ce se întâmplă în spitalele din țară.

Ne-am pomenit descoperiți cu totul în fața acestei epidemii. Nu avem nici ventilatoare. Se zice că avem 500 de ventilatoare. Am vorbit cu directori de spitale care ne-au spus că au câte două-trei ventilatoare, în cel mai bun caz. Unele dintre ele sunt vechi, nu sunt funcționale. Elementar, nu avem mașini cu care să fie transportați bolnavii.

Tot astăzi, Maia Sandu, a vizitat Spitalul Clinic Bălți și Spitalul Raional Soroca, unde deasemenea a adus echipamente de protecție, donate în cadrul campaniei „Protejați medicii! Salvați oamenii!”, lansată de PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"