NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Din cauza pandemiei a rămas fără angajați și piață de desfacere. Cum o antreprenoare din Sîngerei și-a salvat afacerea

Din cauza pandemiei a rămas fără angajați și piață de desfacere, însă nu s-a resemnat. Acum jumătate de an, Tatiana Bolboceanu din satul Prepelița, raionul Sîngerei administra o fabrică de producere a pungilor eco pe care le exporta în Italia. Odată cu apariția primului focar pe peninsulă a rămas fără piață de desfacere. Acum, antreprenoarea coase rucsacuri și pungi personalizate din bumbac.

De ceva timp coseam pungi pentru Italia, însă din cauza pandemiei de Covid-19 comenzile au fost întrerupte, iată de ce am început să cos genți personalizate.

Tatiana Bolboceanu spune că gențile ecologice sunt un accesoriu stilat, dar și necesar. Ea speră că în timpul apropiat, moldovenii vor renunța la pungile din polietilenă pentru un mediu mai curat.

Ține pană la 15 kilograme, este din bumbac natural. Fiecare o poartă unde vrea,  la piață, eu spre exemplu, țin în ea documente.

Confecționarea unei genți sau a unui rucsac din bumbac durează în mediu doua ore. Aceastea sunt brodate sau imprimate cu diferite imagini.

Multe idei vin de la clienți, spre exemplu și aceasta inimioară, cineva a făcut-o pe alb, o mămică a vrut pe verde.

În doar o lună de când a început să coase genți personalizate, Tatiana Bolboceanu se poate lăuda cu mai mulți clienți în țară, dar și peste hotare.

Aceasta geantă a comandat-o o mamică pentru Simonel, băiețelul ei, dar și pentru frățiorul lui, Bogdan, care are patru anișori. Cu această geantă va merge la grădiniță.

Am comenzi și în sat și în raionul Sîngerei. Vreo zece torbițe, trebuie să cos pentru a le trimite în Irlanda.

Prețul unei genți sau a unui rucsac variază între 100 și 160 lei.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata