NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Din motocicliști în pietoni. Mai mulți șoferi din Fălești și Glodeni, prinși fără permis de conducere

Câțiva șoferi din nordul țării au rămas fără motociclete și motorete. Acestea au fost ridicate de către polițiștii de patrulare. Mai mult, deținătorii de autovehicule pe două roți s-au ales și cu amenzi din cauza că nu dețin permise de conducere și alte acte obligatorii. Raziile au avut loc în raionul Fălești și Glodeni.


Marina Leahu din satul Chetriș a rămas fără ciclomotor după ce a decis să-și plimbe nepoțelul. Femeia a privit trist cum fiara sa pe două roți a fost încărcată pe evacuator.

„Permisul eu demult puteam să-l am, dar pur și simplu cei care vând aceste mopeduri mi-au spun că nu e nevoie. Eu am întrebat, am și dat 22 de mii de lei pe ciclomotor. Ei mi-au spus că până la 49 de cm3 se poate fără permis. Ei sunt de vină”, a spus Marina Leahu, șoferiță.

Pentru că nu a prezentat niciun act, iar vehiculul său nu era înmatriculat în modul stabilit de lege, acest bărbat va fi nevoit să-și recupereze motocicleta de la parcarea specială din municipiul Bălți.

„Șofer: – M-au oprit să arăt actele.

Reporter: – Dumneavoastră aveți acte, permis de conducere?

Șofer: – Nu.

Reporter: – De ce? Nu l-ați făcut sau l-ați lăsat acasă?

Șofer: – Nu l-am făcut”, a spus bărbatul.

Nici acești șoferi trași pe dreapta nu aveau permise de conducere.

„N-am încălcat legile, n-am făcut nimic. Pur și simplu n-am permis, asta e. Am trecut inspecția tehnică, este număr, este asigurare la dânsa, totul este, dar dacă n-am permis. Nu mai pot învăța pentru că nu mai țin minte.”

„Asta e și încălcarea mea, că n-am permis, atât. Mai mult nimic. Eu am om care are permis, dar așa s-a primit că a ridicat o bucată de metal și cred că s-a rupt mână, nu știu ce a făcut dar nu poate deloc cu ea să facă careva mișcări. I-am zis că dacă nu poate, mă așez eu. Noi mergeam aici nu departe, să luăm niște metal.”

Tot în cadrul raziilor, oamenii legii au documentat și un minor care a luat vehiculul fără știrea tatălui său.

„– N-am cunoscut. Iată acum am aflat.  – Ce veți face mai departe?  – O să mă lămuresc și cu dânsul și cu tot. O sută de procente că vom avea o discuție, dar acum gata, fapta e făcută. Asta e.”

De polițiști nu a scăpat nici acest bărbat. În rezultatul testării cu aparatul Drager, s-a constatat că șoferul avea o concentrație de 0,20 mg/l alcool în aerul expirat.

„La bere am stat. Nu e bine. Eu sunt de acord. Ieri am consumat. Nu mă bucură precis”, a spus șoferul.

„A fost stopat în orașul Fălești. Conducătorul dat a fost depistat că a consumat alcool. În rezultatul testării – 0,20 mg/l alcool în aerul expirat. Mijlocul de transport a fost ridicat pe evacuator și dus în orașul Bălți”, a declarat Mihail Apreutesei, Ofițer superior, Direcției de patrulare „Nord”.

De la începutul anului, în nordul țării au avut loc 117 accidente rutiere. În urma acestora, 23 de motocicliști au fost traumatizați, iar alții 2 au decedat.

„Astăzi în raionul Fălești și Glodeni s-au petrecut măsuri întru diminuarea accidentelor de circulație unde sunt implicate deseori biciclete, motocultoare, dar și alte mijloace de transport. În urma măsurilor întreprinse au fost depistați mai mulți conducători de motociclete, automobile care conduc fără permis de conducere, acte, dar și în stare de ebrietate”, a conchis Igor Vrînceanu, șef interimar, Direcția de Patrulare NORD al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Acțiunea se va desfășura până pe data de 31 august pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"