NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Din pro-rus în pro-european. Ion Ceban a anunțat lansarea Partidului Mișcarea Alternativă Națională

Veste neașteptată de la primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Acesta a anunțat lansarea partidului „Partidul Mișcarea Alternativă Națională”. Doar că, peste noapte, edilul a devenit pro-european. Ion Ceban a declarat în cadrul unui briefing de presă că partidul nou creat „va susține integrarea europeană a țării noastre”.

„Astăzi sunt în fața dumneavoastră pentru a anunța că lansăm Partidul Mișcarea Alternativă Națională. Partidul care este pentru faptele făcute și contra vorbelor sterile. Suntem pentru dezvoltarea țării, pentru renaștere și modernizare, pentru independență și neutralitatea R. Moldova. Suntem pentru integrarea europeană începută mulți ani în urmă și pentru asta vom lupta și acționa”, a declarat Ceban.

Ceban nu a oferit multe detalii, menționând că în prezent se lucrează la statutul și programul partidului.

„În prezent începe să lucrăm la statutul și programul partidului, toate aspectele tehnice privind înregistrarea formațiunii. Cu detalii vom reveni”, a anunțat primarul capitalei.

Amintim că, la 30 decembrie 2021, edilul capitalei a anunțat că va creea un nou proiect politic.

Ion Ceban a fost ales în funcția de primar al municipiului Chișinău la 11 noiembrie 2019. Acesta a candidat din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică. Cu două săptămâni înaine de alegerile prezidențiale din 2020, Ion Ceban a anunțat că își ia concediu pe cont propriu pentru a-l susține pe Igor Dodon.

1 Comentariu
  1. […] Mișcării Alternative Naționale (MAN), actualul primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, 23 august, de la tribuna municipalității, lansarea noii formațiuni politice – Partidul […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"