NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Director cu acte în regulă. Ina Ilașciuc a fost prezentată echipei teatrale din Bălți: Avem nevoie de un nou regizor

Noul director general al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți, artista emerita Ina Ilașciuc a fost prezentată astăzi echipei de către Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Ideea principală este nimeni nu se naște într-o funcție. Schimbarea persoanelor în anumite funcții este un proces democratic și necesar„, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Ministrul a declarat că Naționalul Bălțean este cetatea de nord a vieții teatrale, iar în lipsa culturii nu poate exista prosperare economică.

„Așteptările vor fi formulate și discutate între mine și doamna directoare. Vreau să văd viziunile deja asumate, pentru că am văzut ceea ce a prezentat în procesul de concurs. Acolo erau viziuni generale. Așa sunt cerințele. Acum vreau să văd proiecte concrete și planuri de dezvoltare”, a mai adăugat Sergiu Prodan.

În prezența ministrului, noua directoare a asigurat că va păstra întreaga echipă teatrală și că vrea cât mai multă implicare și colaborare din partea colegilor săi.

Sunt o persoană deschisă și cer același lucru de la voi. Dacă am greșit, să mi-o spuneți, dar să nu ține răutatea pentru că ea se acumulează și devine avalanșă„, a menționat Ina Ilașciuc, Director general la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Ina Ilașciuc este actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsadri” din Bălți din anul 2000. În 2008 a fost distinsă cu titlul „Artist emerit”.

Mă voi axa pe repertoriu, pe proiecte, bineînțeles și regizori invitați. Toată lumea știe că trupa este, să zicem, mică. Aici este nevoie de un suflu al unui nou regizor sau la mai mulți invitați care vin cu idei, vin cu noi genuri de spectacole. A deschide și o trupă, o specialitate nouă la universitate. Avem nevoie, mai ales că Universitatea din Bălți a avut asemenea experiență„, a mai adăugat Ina Ilașciuc, Director general la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”din Bălți.

Actorii teatrului speră că noul director va soluționa toate problemele teatrului, mai ales cele ce țin de echipa actoricească.

Chiar dacă a fost bine și mai înainte, acum să fie și mai bine. Cea mai mare problema este lipsa cadrelor. Nu avem oameni, nu avem tineri, la noi există o diferență mare de vârstă, mai ales la bărbați„, a spus Constantin Stavrat, artist al poporului.

La concursul pentru această funcție a candidat și fostul director interimar, artista emerita Onorina Burlac-Tanase, care a administrat teatrul din noiembrie 2020.

1 Comentariu
  1. […] Noul director general al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din municipiul Bălți, artista emerita Ina Ilașciuc a fost prezentată echipei de către Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, relatează NordNews. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"