NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Disperare sau iresponsabilitate: pacienții se îmbulzesc la intrarea în Centrul Consultativ din Bălți

 

Scandal la intrarea în Centrul Consultativ din Bălți. Oamenii se îmbulzesc pentru a intra în instituția medicală. Aceștia uită de faptul că trebuie să respecte distanța socială, dar și alte măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. Administrația centrului este revoltată de atitudinea iresponsabilă a oamenilor.


Aproape în fiecare zi, zeci de pacienți stau în fața Centrul Consultativ. Oamenii recunosc că ignoră în totalitate regulile de protecție.

Eu însumi sunt lucrător medical și înțeleg că totul este foarte grav. Ne confruntăm cu lipsa de respect unul față de altul, nimeni nu-și bate capul de vecin. Fiecare se gândește doar la persoana sa.

Nu ne respectăm reciproc și nu respectăm legile adoptate. Trebuie să menținem distanța socială. Nici nu ne gândim la sănătatea noastră. E o îmbulzeală mare aici, de ce să nu mai deschidă o secție nouă, astfel încât oamenii să poată intra liber. Ministerul Sănătății face acest lucru în mod intenționat, astfel încât oamenii să se îmbolnăvească și mai mult, au spus oamenii.

În același timp, unii pacienți dau vina pe administrația centrului, care nu ar fi gestionat corect situația.

Nici policlinica, nici conducerea acesteia nu este pregătită pentru acest lucru, ei nu cunosc cum să lucreze. Trebuie să existe o persoană care să repartizeze oamenii. Aceștia sunt deprinși să fie organizați de către cineva, altfel ei se îmbulzesc, au adăugat pacienții.

Angajații de la policlinica nr. 1 spun că au obosit să explice oamenilor despre riscul infectării cu COVID-19, mai ales, atunci când se îmbulzesc.

Oamenii au văzut că regimul de urgență a fost ridicat și au crezut că toate restricțiile s-au încheiat și ele. Oamenii vin și nu înțeleg că codul roșu este valid și trebuie să respectăm toate regulile de siguranță.

Oamenii nu sunt conștienți de gravitatea situației, au spus angajații Centrului Consultativ.

Administrația Centrului Consultativ îndeamnă pacienții să se programeze la medic, pentru a nu fi nevoiți să aștepte sub ușă.

După cum ați văzut, cu părere de rău, în fața ușilor instituției medicale oamenii nu păstrează distanța. Noi le explicăm că este în interesul lor să mențină distanța socială. Pentru a evita astfel de situații nedorite, orice persoană trebuie să vină la ora programată, cu biletul prescris de medicul de familie. Anume astfel vom evita îmbulzeala populației, a declarat Aliona Calistru, șefa Centrului Consultativ.

Instituțiile medicale din oraș și-au reluat activitatea în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 mai.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"