NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doar ȘOR și BeCS vor să-și pună primari în satul Moara de Piatră, raionul Drochia. Un candidat e scump la vorbă

Doar doi candidați au fost înregistrați oficial în cursa pentru funcția de primar al comunei Moara de Piatră, raionul Drochia. După ce fostul edil, Vera Cutrani, a degrevat din funcție din cauza unor probleme de sănătate, peste o mie de locuitori vor ieși din nou la urnele de vot pe data de 29 mai.


„Pe buletinul de vot avem înregistrați doi candidați. Pe prima poziție este candidatul de la Partidul „ȘOR” – Ionel Ojog, iar al doilea candidat este de la Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – Valentina Bejenaru. La urnele de vot pe data de 29 mai sunt așteptați 1064 de alegători”, a declarat Olga Cutrani, secretar CECES, Moara de Piatră, Drochia.

Ionel Ojoc este consilier raional la Drochia, precum și consilier local în satul Nicoreni. Candidatul partidului „ȘOR” a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„ – Ce proiecte doriți să implementați? – Ascultați încoace, ne așteaptă cetățenii și.. – Două minute, domnule Ojoc. –  Nu pot. Vă spun sincer. Data viitoare ne întâlnim și..cetățenii mă așteaptă. –  O să iasă nașpa. De ce ați decis să candidați? – ..”, a precizat Ionel Ojoc, candidat Partidul „ȘOR”.

Iar Valentina Bejenaru are 50 de ani. Jumătate de viață a dedicat-o profesiei de pedagog. A fost la cârma localității în perioada 2009-2019.

„Dacă oamenii vor face alegerea corectă, urmează deschiderea unei farmacii în oficiul Medicului de Familie, care este o necesitate stringentă pentru fiecare locuitor, procurarea unui aparat pentru proceduri de fizioterapie, reparația drumurilor, identificarea resurselor pentru a rezolva problema cu râul Cubolta care este împânzit în ultimul timp de stufăriș, dar și reparația Casei de Cultură în Stepanovca” , a spus Valentina Bejenaru, candidată BeCS.

Ludmila Plotnic este mamă a patru copii. Femeia vrea ca viitorul primar să construiască și să amenajeze câte mai multe terenuri de joacă pentru copii.

„Ar trebui să facă, să avem pentru copiii noștri un viitor frumos. Un teren de joacă și o farmacie numaidecât trebuie. Să aibă grijă de săteni, bătrâni. O oloiniță, o moară, nimic n-avem în acest sat. Totul e distrus. Autobuz, o rută nu avem la Bălți. La Drochia este, la Bălți nu. Sunt multe neajunsuri”, a spus Ludmila Plotnic, locuitoare s. Moara de Piatră, r. Drochia.

Oamenii speră să aibă un primar gospodar care va ști să le rezolve problemele.

„Farmacie n-avem în sat, gunoiește n-avem unde să ducem deșeurile, tractor să dea în sat. Să mai facă ordine prin sat, să mai repare drumurile”

„N-are unde să se ducă tineretul. Chiar și eu sunt în vârstă, dar mi-ar place să merg la un biliard, un tenis, dar nu am unde. Trebuie să ne urcăm în mașină și să mergem în oraș sau în alt sat.”

„Să fie om gospodar, să fie om comunicabil. Îmi pare rău că nu sunt candidați de la partide europene pentru că totuși suntem pe calea europeană. Cu siguranță voi merge la vot pentru că este important pentru viitorul nostru, viitorul satului și al copiilor.”

„În primul rând trebuie să rezolve problema cu transportul. Ne vine foarte greu, n-avem transport. Foarte mulți lucrează în Bălți, în oraș și n-au cu ce se deplasa. A fost aici o moară, chiar și satul a fost numit în cinstea acestei mori, foarte cunoscută aici în zonă, ar putea fi reparată ca oamenii să poată să vină, să facă aceeași făină de grâu sau porumb.”

Pe 29 mai, alegeri locale noi vor fi organizate în alte cinci localități din țară: satul Zastânca, raionul Soroca, comuna Ghetlova, raionul Orhei, comuna Horodiște, raionul Rezina, satul Glinjeni, raionul Fălești și satul Tătărești, raionul Strășeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"