NordNews
Avem ce spune

VIDEO | “Dodon luptă împotriva copiilor”. Protest la OrheiLand împotriva închiderii parcului

Cetățenii protestează împotriva abuzurilor autorităților. Mai mulți vizitatori ai parcului „OrheiLand” nu au permis duminică, 28 iunie, polițiștilor să închidă în mod arbitrar centrul cultural-familial. Alături de cetățeni, care strigă “Dodon luptă împotriva copiilor”, au fost și mai mulți reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR”. Deputatul Marina Tauber le-a demonstrat cetățenilor și polițiștilor că actul pe care l-au prezentat forțele de ordine era nevalabil. (P)
Poliția a încercat duminică să interzică activitatea OrheiLand, chiar dacă administrația centrului a luat toate măsurile de securitate, a sporit personalul, și verifică toți vizitatorii. Cetățenii nu au fost de acord cu încheierea parcului, iar în sprijinul lor a venit și administrația municipiului, dar și alți reprezentanți ai Partidului Politic „ȘOR”.
Deputatul Marina Tauber a arătat că documentul prezentat de poliție nu are nicio valabilitate, în condițiile în care nu avea nicio semnătură. iar decizia Comisiei Excepționale pentru Sănătate Publică nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, respectiv, nu este în vigoare. Mai mult, ea a arătat că nu există nicio siguranță că polițiștii care au venit la OrheiLand, unde erau adunați mai mulți copii, nu erau infectați.

„Veniți aici că documentul oficial și testul negativ la Covid. Arătați societății că nu sunteți infectați. Noi nu vom permite să intre în Orheiland și să infecteze copiii și Orheienii noștri”, a declarat ea.

Primarul mun. Orhei Pavel Verejanu s-a arătat revoltat că polițiștii în loc să lupte cu hoții și cu narcomanii din oraș, au venit să lupte cu copiii și cu orășenii.

“Domnilor polițiști, dacă aveți atât de mult timp liber, haideți să ne ducem în cartierul Lupoaica să luptăm cu traficul de droguri. În loc să luptați cu hoții și cu narcomanii din localitate, ați decis că e mai ușor să veniți aici și să-i împiedicați pe oameni să se odihnească”, i-a criticat Pavel Verejanu pe oamenii legii.

Administrația „OrheiLand” și autoritățile locale au luat mai multe măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor speciale în contextul pandemiei. Așa că vizitatorii pot fi siguri de faptul că la aici sunt asigurate toate condițiile în acest sens.
 

Această guvernare pentru că nu reușește să realizeze nimic, încearcă doar să distrugă. În timp ce majoritatea țărilor europene slăbesc restricțiile, la noi acestea se înăspresc. Guvernul idiot nu a știut cum să gestioneze situația, dar din cauza asta suferă oamenii. Trebuie închis și interzis Guvernul Chucu și Dodon în frunte.Noi înțelegem anumite riscuri care presupun aceste activități, dar noi, echipa lui Ilan Șor, administrația parcului, conducerea orașului și raionului Orhei am asigurat toate măsurile de protecție pentru a asigura securitatea oaspeților și vizitatorilor:sunt dezinfectate regulat toate carusele, tobogane și locurile de distracțieeste respectată distanța socială. Numărul de angajați a fost suplimentat pentru a evita, cozile, îmbulzelile.Este verificată temperatura tuturor vizitatorilor. A fost suplimentat numărul de medici.Sezonul estival a fost inaugurat cu 4 săptămâni în urmă. Să arate cineva măcar o persoană care s-a îmbolnăvit și are o cât de mică bănuială rezonabilă că s-a infectat la OrheiLand.Dacă era așa, la modul în care ne urmăresc autoritățile, ar fi arătat pe la toate canalele lor de televiziune și ar fi închis parcul. Ei însă au căutat să se ascundă după o hotărâre a Comisiei pentru sănătate publică.

Gepostet von Marina Tauber Oficial am Sonntag, 28. Juni 2020

La intrarea în parc vizitatorilor le este măsurată temperatura, iar caruselurile sunt dezinfectate cu regularitate. Lucrătorii parcului de distracții urmăresc să fie respectată distanța socială și impun reguli pentru evitarea aglomerației. Plaja este amenajată astfel încât să fie respectate toate normele – șezlongurile sunt fi amplasate la distanțe de câțiva metri unul de altul.
Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md

P.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata