NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dodon schimbă macazul. Șeful statului, gata să-și administreze orice vaccin anti-COVID

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon este gata să-și administreze orice vaccin împotriva la COVID-19, doar dacă acesta va fi omologat de Organizația Mondială a Sănătății. Întrebat de jurnaliștii NordNews dacă admite să-și administreze vaccinul anti-COVID produs de o altă țară decât Rusia, șeful statului a declarat că nu contează de unde va veni acest vaccin. Totuși, Igor Dodon a ținut să menționeze despre vaccinul care este testat acum în Rusia, de unde speră să primească gratuit până la 150 de mii de doze.


„Orice vaccin care va fi omologat internațional trebuie să ajungă cât mai repede în Republica Moldova. Indiferent că vine din Rusia, China, SUA, UE, România, important este să facem rost de aceste vaccinuri. Fără vaccin, noi nu vom scăpa de coronavirus. Eu știu că în Rusia deja a început vaccinarea internă. Evident, nu poate fi exportată până când nu trece a treia etapă de omologare. Sper să primim aceste vaccinuri. Sper că vom primi 100-150 de mii de vaccinuri gratuite pentru profesori, medici”, a spus Igor Dodon.

Amintim că, la sfârșitul lunii trecute, șeful statului a declarat că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"