NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dodon se teme de turul doi. Acesta insistă ca Procuratura Generală să inițieze dosare penale pentru blocarea secțiilor de vot

Igor Dodon cere Procuraturii Generale să deschidă dosare penale pe numele celor care au blocat accesul alegătorilor din stânga Nistrului la secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, șeful statului o acuză pe Maia Sandu că ar vrea destabilizarea situației din țară.


„Nu trebuie să divizăm cetățenii Republici Moldovei după naționalitate și să-i numim separatiști pe cei care locuiesc în Transnistria  sau Găgăuzia, așa cum o face Maia Sandu și membrii echipei PAS. Am observat acest lucru două zile în urmă. Cu astfel de declarații Sandu poate duce țara noastră la un noi conflict, ca în anii 90. […]Voi iarăși vreți destabilizare în țară? Cer de la Procurata Generală să se ocupe de urgență, dacă este necesar, chiar să deschidă dosare penale pe cei care au blocat cetățenii ( din stânga Nistrului – notă red.) care voiau să voteze la agerile prezidențiale. Și aici mă refer și la deputații din parlament, la vicepreședintele Parlamentului. Este un precedent periculos. […] Trebuie deschise dosare penale, așa cum s-a făcut 10-15 ani în urmă, când Transnistria a blocat accesul la secțiile noastre de votare. De ce acum nu se deschis dosare penale?”, a întrebat Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon și Maia Sandu, se vor întâlni în turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe data de 15 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata