NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dodon vine la Bălți pe furiș. Petru Macovei: „Președintele are o agendă paralelă sau evită întrebările jurnaliștilor”

După ce a făcut o vizită de lucru la Fălești, unde a mers la Spitalul Raional pentru a discuta despre situația  epidemiologică în regiune, președintele Republicii Moldova a ajuns și la Bălți. Șeful statului a venit, însă, pe furiș și a evitat orice întâlnire cu presa locală, deși, anterior, liderul de la Condrița a declarat că este deschis să discute cu jurnaliștii.


Dodon nu a vizitat vreo instituție de stat și nici Spitalul Clinic Bălți, unde sunt tratați aproape o sută de pacienți  infectați cu Covid-19. În schimb, președintele l-a vizitat din nou pe Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Dodon a fost însoțit de o escortă formată din șapte automobile.
Nici nu a reușit să iasă din curtea Eparhiei, că pe pagina de facebook a președintelui a apărut o postare, în care șeful statului își afișează rezultatele vizitei sale:

A fost luată decizia ca începând cu următorul weekend, să fie permise serviciile divine cu participarea enoriașilor în curțile bisericilor. Acest subiect l-am discutat în cadrul vizitei mele la Bălți, unde am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Markel. Am examinat diverse chestiuni ce țin de susținerea Bisericii Ortodoxe în țara noastră. Am menționat că mereu am apărat și voi continua să apăr tradițiile și credința ortodoxă, care este temelia statalității Moldovei.

 

Potrivit unor surse avizate din cadrul  episcopiei de Bălți și Fălești, în discuția  sa cu Marchel, Dodon a abordat și subiecte politice din țară.
Nu este pentru prima dată când Igor Dodon vine la Bălți pe furiș, fără a anunța presa locală. Pentru a se baricada de oamenii slovei, președintele și-a asigurat o pază de corp, care ar putea concura cu cea a șeicului saudit.
Am încercat să luăm legătura cu Carmena Sterpu, purtătoarea de cuvânt a preșidenției, însă, nimeni nu a răspuns la apel.

 

Nici Igor Dodon nu a dorit să vorbească cu reporterii Nordnews, după ce a fost contactat pe unul din numerele sale de telefon care se termină cu cifra …8.


Președintele Asociației Presei Independente din Republica Moldova, Petru Macovei, consideră că, astfel, Igor Dodon demonstrează frica sa față de jurnaliști. El a adăugat că, șeful statului ar avea o agendă ascunsă și și-ar camufla întâlnirile de partid.
 

E urât din partea președenției. El deține cea mai mare funcție în țara noastră, este plătit din bani publici. Presa trebuie să cunoască ce face el pe banii noștri și să poată adresa întrebări. Nu mă miră nimic. Președintele Dodon procedează la fel și în alte cazuri, de exemplu, vizita lui la Rezina și Șoldănești. S-a întâmplat același lucru, mass-media nu a fost anunțată. Avem tot temeiul să credem că Dodon are o agendă paralelă cu cea de președinte și urmărește alte scopuri decât cele ale unui președinte de țară, poate are întâlniri de partid și vrea ca nimeni să nu știe despre asta, sau, președintele evită întrebările incomode ale jurnaliștilor, a declarat Petru Macovei.

Amintim că, președintele țării a vizitat ultima data municipiul Bălți la data de 19 martie. Atunci, șeful statului s-a întâlnit cu viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin pe care l-ar fi amenințat cu răfuiala.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"