NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi bărbați au ars de vii într-o casă din Bălți. În locuință se aflau și patru copii

Doi bărbați de 59 și și 65 de ani au ars de vii în această dimineață după ce casa în care locuiau a luat foc. Incendiul a izbucnit pe strada Șevcenco din oraș. Preliminar, tragedia s-ar fi produs din cauza unei țigări nestinse, în timp ce proprietarul nu era acasă.


„Probabil beți, eu știu, a căzut țigara. Unul trăia demult aici împreună cu proprietarul, iar celălalt de trei, patru zile venea aici”, povestește Stela Nastas.

Această femeie locuiește în cealaltă jumătate de casă. Ea spune că a tras o sperietură zdravănă, mai ales pentru cei patru copii ai săi.

„Eu cu mâna am deschis acolo, a fost închis cu două cârlige. Acolo a fost mai mult fum. Foc a fost foarte puțin. Iată, am vrut să sting și m-am ars la picior. Eu am patru copii. Vă închipuiți?! Doamne ferește! E înfricoșător. Eu mai mult m-am speriat pentru copii”, spune femeia.

Oamenii sunt șocați de cele întâmplate.

„Eu veneam la lucru în timp ce casa ardea. Mergeam la lucru și am văzut totul, când ieșea fumul, ardea totul, pompierii erau, ambulanța a venit.”

„Am văzut că aici era ambulanța, poliția interoga oamenii, familia care închiriază acolo”, spun oamenii.

Polițiștii au stabilit identitatea victimelor. Bărbatul de 59 de ani era originar din satul Corlăteni, raionul Rîșcani, iar cel de 65 de ani, din Bălți.

„Poliția a fost alertată în această dimineață, în jurul orei șapte, precum că într-o locuință din Bălți a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii și pompierii. După stingerea incendiului au fost depistați doi oameni decedați. Pe corpul acestora nu au fost depistate semne de moarte violentă”, declară Eugenia Molceanov, ofițer de presă al IP Bălți.

Potrivit salvatorilor, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 256 de incendii, soldate cu 24 de morți. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 78 de situații de risc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"