NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi bărbați din Rîșcani, salvați de sub gheață

Salvatorii din nordul țării au reușit să salveze de la înec două persoane prăbușite sub gheața unui bazin acvatic de la periferia orașului Rîșcani.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a fost înregistrat la data de 12 februarie la periferia orașului Rîșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:03. La fața locului, imediat a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în timpul pescuitului, doi pescari s-au prăbușit sub gheața subțire a lacului. În cel mai scurt timp, persoanele în vârstă de 50 și 70 de ani au fost scoase la mal și predate echipajului de medici pentru îngrijiri de rigoare. Totodată, angajații IGSU au evacuat din zona de risc și cel de-al treilea bărbat aflat în compania acestora.

În acest context, angajații IGSU desfășoară în toate raioanele țării activități de prevenire a cazurilor de înec în perioada rece a anului. Astfel, pe parcursul zilelor de weekend, salvatorii au îndemnat cetățenii să evite pescuitul sau plimbările pe râurile și lacurile din țară, atunci când temperaturile oscilează între minus și plus. Mai mult, oamenii au fost rugați să interzică minorilor schiatul și patinajul pe gheața bazinelor acvatice.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"