NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi bărbați, reținuți de SIS pentru facilitarea și organizarea trecerii ilegale a frontierei cu România

Doi bărbați au fost reținuți fiind bănuiți de facilitarea și organizarea trecerii ilegale a frontierei din România spre Republica Moldova, prin punctul de trecere Leușeni, în schimbul sumei de 4000 euro.

Potrivit Procuraturii Generale, cei doi au pretins că au influență asupra persoanelor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru ca persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date relevante.

Motivul solicitării ținea de faptul că solicitantul era anunțat în căutare într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie, au fost reținuți de oamenii legii”, se arată într-un comunicat emis de PG.

În cadrul audierilor, persoanele implicate în activitatea ilegală și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. În privința persoanei care a solicitat comiterea acestei infracțiuni, va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata