NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi bărbați surprinși la pescuit ilegal în prejma frontierei de stat

Deși pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-a impus prohibiție la pescuit, mai multe persoane din localitățile de frontieră ignoră aceste restricții. În dimineața zilei de 3 aprilie, doi bărbați  pescuiau ilegal într-un bazin acvatic aflat în proximitatea localității Antonești. Aceștea erau echipați cu o barcă gonflabilă cu motor și cu mai multe plase de pescuit.

Patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni, care se afla în misiune de seviciu, cu ajutorul mijlocului special de observare Phantom a observat doi bărbați cu barca pe apele unui bazin acvatic, aflat la o distanță de aproximativ 500 metri de la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră au monitorizat o perioadă de timp direcția de deplasare a bărcii pentru ai reține pe făptași când aveau să iasă la mal, însă ultimii și-au dat seama că sunt observați. Astfel că, pescarii au orientat ambacațiunea, deplasându-se rapid câteva sute de metri în aval, unde au tras repede spre mal, apoi abandonând barca, au reușit să fugă de la fața locului, ascunzându-se în localitate.

În scurt timp, fiind mobilizată în acțiunea de urmărire și altă patrulă, polițiștii de frontieră au localizat direcția în care au fugit bărbații, fiind identificat pe o stradă din satul Antonești unul din bănuiți, un localnic de 36 de ani.

La fel, la vreo 15 metri de la mal a fost găsită și barca gonflabilă cu motor electric, care era camuflată prin vegetația abundentă din preajmă.

În barca abandonată, polițiștii de frontieră au descoperit patru saci cu plase de monofilament, cu o lungime a câte 150 de metri fiecare, din care s-au scos aproximativ 40 de kg de pește de diferite specii.

Despre cele depistate a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului care a intervenit la fața locului în vederea documentării cazului, iar ca probe au ridicat peștele împreună cu plasele de pescuit. Totodată, ambarcațiunea cu motor și generatorul au fost indisponibilizate la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni, până la luarea unei decizii.

În continuare, polițistii de frontieră din Direcția regională SUD desfășoară acțiuni procesuale de documentare a cazului, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"