NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi canotori din Bălți – triplu campioni mondiali, premiați de autoritățile locale: „Ați demonstrat că avem sportivi de performanță”

Ivan Ozarciuc și Denis Maximciuc, cei doi bălțeni care au câștigat trei medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori pe bărci „Dragon”, au fost premiați. În toamna anului trecut, în Cehia, aceștia au devenit triplu campioni mondiali pe distanțele de 2.000 m, 500 m și 200 m.

„Sunteți bărbați adevărați! Ați demonstrat că în Bălți locuiesc nu doar oameni buni, dar și sportivi de performanță.”

Sportivii de 16 ani au făcut parte din echipa națională a Moldovei. Pe parcursul unei luni, tinerii s-au antrenat într-o nouă componență.

„Într-o luptă acerbă au fost preliminarii, semifinale. Era necesar să depui tot efortul și ei au făcut-o”, a declarat Dumitru Nicolaev, antrenor.

Denis Maximciuc face canotaj de la 11 ani, iar Ivan Ozarciuc de la 13 ani.

„Iubesc natura, apa, acest domeniu. Canotajul combină dezvoltarea mușchilor, natura și apa. Este o parte importantă din viața mea”, a mărturisit Denis Maximciuc, canotor.

„Am în planuri Campionatul Europei care va avea loc în Italia. Vreau să particip și să revin din nou cu medalii de aur”, a menționat Ivan Ozarciuc, canotor.

Pentru a încuraja și mai mult practicarea sportului, primarul de Bălți a declarat că autoritățile lucrează la un proiect de modernizare a canalului de canotaj din oraș. Acesta le va permite profesioniștilor să se antreneze în condiții mai bune.

„Va fi un drum care va face legătura dintre centru și cartierul Dacia. După construcția drumului vom reconstrui și canalul de canotaj. Acolo va fi centrul”, a declarat Nicolai Grigorișin, primar de Bălți.

În Bălți, 80 de sportivi practică canotajul.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"