NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Doi vecini din raionul Glodeni, nu pot împărți un lot de pământ

Un lot de pământ a ajuns mărul discordiei a doi vecini din satul Sturzovca, raionul Glodeni. Anastasia Ciornîi se plânge că ar fi fost deposedată ilegal de pământul de lângă casă, chiar de vecinul său. Mai mult, acesta ar fi plantat pe lotul cu pricina mai multe culturi agricole. Acum două săptămâni, vecinii au fost cât pe ce să se ia la bătaie, din cauza că nu știau cine are dreptul să prelucreze pământul.


 
Pensionara Anastasia Ciornîi spune că, acum doi ani, și-a cumpărat în preajma casei un teren agricol cu o suprafață de opt ari, pe lângă cele 11 pe care le deținea anterior. La scurt timp, acest teren a devenit temei de scandal între ea și vecin.

Ei au pus păpușoi ilegal. Eu am venit, am văzut tractoristul și am venit și l-am întrebat ce înseamnă asta, e pământul nostru, dar vecinul s-a întors și s-a râs, a spus Anastasia Ciornîi, locuitoare s. Sturzovca.

Feciorul bătrânei spune că dispun toate actele necesare care le demonstrează proprietatea. Mai mult, el susține că a cerut ajutorul primarul, care este și cumnatul vecinului, iar din cauza conflictelor de interese, problema nu a fost soluționată.

Potrivit Cadastru, sunt înregistrați acește opt ari. Iar acum, vecinii au cumpărat și ei opt ari. De trei ori ne-am adresat, el este ruda lui Negrescu Andrei. Ei sunt cumnați. Din acest considerent ei fac ce doresc, a spus Vitalie Ciornîi, locuitor s. Sturzovca.

Am încercat să discutăm cu Andrei Negrescu, vecinul care s-ar folosi abuziv de proprietatea femeii, însă, fără rezultat. Locuitorii din preajmă spun că, femeia a deține pâmânt, doar că, nu în locul indicat de ea.

Aceștia oameni și-au cumpărat teren acum mai bine de 40 de ani. Acum, ce să facă ei? Aceasta este grădina, plantație de viță de vie, care a fost plantată înainte de a se naște, în anul 1953. Iar acum, ea trebuie scoasă, pentru a face lor cale de acces.
Aici se află pâmântul meu. Eu le zic lor, mergeți înainte și o să vedeți ale lor 14 metri.

Primarul satului Sturzovca, Mihail Guțu a declarat că, după implementarea programului cadastral la nivel național, mulți dintre deținătorii de terenuri s-au pomenit în dificultate, deoarece imaginile satelit nu coincid cu datele reale.

Săptămâna viitoare va fi convocată ședința, acolo consilierii vor decide dacă ne bazăm pe datele programului național va fi legiferat. Până în prezent, doar ei se confruntă cu această problemă. Dacă va fi potrivit programului, toți se vor confrunta cu așa probleme, a declarat Mihail Guțu, pimar s. Sturzovca.

În satul Sturzovca din raionul Glodeni locuiesc aproape cinci mii de oameni.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"