NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dolari, euro și roni. Ce au descoperit mascații în casa judecătorului din Bălți, Alexandru Gheorghieș

Ieri, Procuratura Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat șapte percheziții în cadrul cauzei penale, în care este vizat judecătorul din cadrul Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș.

În urma acțiunilor de urmărire penală, magistratul și încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, urmând să fie puși sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârșirea infracțiunii încriminate.
Complicii au depus declarații și cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogățire ilicită.
În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne.
În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituții, documente în original, contracte, recipise, care au importanță pentru cauza penală.

Drept urmare, magistratul și încă o persoană bănuită în cadrul cauzei penale au fost reținute și plasate în izolator pe un termen de 72 de ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"