NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Donație importantă pentru Spitalul Raional din Edineț. Tineri din localitate, dar și donatorii de peste hotare, au adus echipament de protecție

Un grup de tineri din Edineț au organizat o campanie de fundraising pe o rețea de socializare și au adunat trei mii de dolari. Banii au fost cheltuiți pentru achiziționarea mai multor echipamente de protecție pentru medicii din prima linie din cadrul Spitalului Raional Edineț, care luptă cu COVID-19.

 

Angajații medicali au primit combinizoane, măști și bonete.
 

 Am reușit să achiziționăm la comandă salopete, ele sunt din polyester, 500 de bucăți, capeline. Ele se pun pe cap pentru protecție. Aceasta este prima donație făcută de către grupul de inițiativă”, a spus un membru al grupului de inițiativă, Ruslan Reșetnic.

Iar o fundație din Polonia a donat instituției curative 500 măști de protecție, 40 de costume și 70 de litri de dezinfectant.
 

 Avem un proiect cu poleneji pe revitalizare. Și iată, în cadrul acestui proiect, colegii noștri au considerat că o parte din bani, ar fi pune să ne fei oferit și sub acest suport. Au venit de la Solidaritate Polonia, cu aportul Ambasadei Poloneze. Eu au venit cu dezinfectant, costume de unică folosință și măști”, a menționat primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru.

Administrația Spitalului Raional Edineț, a mulțumit donatorilor pentru ajutorul acordat.

 Eu sunt foarte bucuroasă că cetățenii noștri din țară și de peste hotare sunt disponibili să ne ofere ajutor. Fiecare ajutor care vine la noi în instituție este binevenit, de el beneficiază atât medicii cât și pacienții, a menționat vice-directorul SR Edineț, Aliona Rusanovschi.
Ne simțim că nu am fost lăsați singuri. Administrația publică locală, Ministerul Sănătății, ne ajuta.Cel mai important este că nu suntem lăsați singuri. În societate avem o înțelegere, avem un pericol comun care trebuie doborât”, a precizat directorul SR Edineț, Anatolie Guțu.

În Spitalul Raional Edineț sunt internați 37 de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata