NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dorin Recean: R. Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de apărare antiaeriană. Guvernul lucrează

Războiul ruso-ucrainean a demonstrat că Republica Moldova trebuie să-și fortifice capacitățile de apărare antiaeriană, susține prim-ministrul Dorin Recean. Aflat astăzi în raionul Briceni, acolo unde deja de două ori au căzut rămășițe ale unor rachete, premierul a declarat că trebuie să ne consolidăm capacitățile de apărare, inclusiv cea anti-aeriană și că Guvernul lucrează deja la acest capitol.

„Este important să înțelegem cu toată lumea că acestea sunt rachetele care cad aici din cauza războiului și agresiunii Rusiei în Ucraina. Noi trebuie să mulțumim Ucrainei și ucrainenilor pentru că sunt atât de curajoși, își apără patria și indirect ne apără și pe noi. Ei apără întreaga Europă. Ei apără un sistem democratic, un sistem de valori pe care l-am ales și noi pentru țara noastră. Și noi trebuie să ne consolidăm capacitățile noastre de apărare, inclusiv cea anti-aeriană. Muncim în acest sens. Ceea ce a fost astăzi, ați văzut că Ministerul Apărării a comunicat că nu au existat survoluri, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să ne pregătim de astfel de riscuri. Guvernul deja a procedat prin creșterea bugetului pentru apărarea anti-aeriană ce ne va da posibilitatea să convingem și partenerii din exterior să ne ajute să ne consolidăm și capacitatea de apărare, dar și capacitatea de asigurare a ordinii publice. Astăzi, Republica Moldova face față acestor provocări. Noi, Guvernul și instituțiile statului vom continua să asigurăm pacea și liniștea din Republica Moldova. Noi toți trebuie să ne concentrăm să muncim fiecare la locul lui de muncă”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul R. Moldova.

Amintim că Rusia a lansat un nou val de atacuri cu rachete asupra Ucraineni. Potrivit comandatului Forțelor Armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, Rusia a tras joi 81 de rachete – inclusiv șase rachete de tip Kinjal, iar Ucraina a doborât 34 de rachete.


Citește și: VIDEO | 30 de case din Naslavcea, afectate de explozia rachetei rusești: „Ne este frică băieți. Suntem la frontieră”

VIDEO | „Mi-e frică să stau în casă”. Mărturiile unor locuitori din raionul Briceni care au văzut racheta căzând

VIDEO | Zgomotul rachetei a ajuns până la Edineț. Locuitorii din nordul țării se roagă pentru pace

VIDEO | Briceni – ținta rachetelor. Oamenii din satul Larga au mai tras o sperietură

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"